"Samuel en Diogo nooit mogen aantrekken"

WOENSDAG, 9 MEI 2012, 09:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine blikt Herman Van Holsbeeck terug op het afgelopen seizoen. De Anderlecht-manager trekt twee belangrijke lessen. "We moeten investeren in mentale begeleiding en jeugd verkiezen boven buitenlandse back-ups."


"Tegen zogezegd minder sterke ploegen, die hun huid duur verkochten, waren er soms niet weinig spelers die ver onder hun echte waarde bleven. Als we een stap vooruit willen zetten, moeten we dat oplossen", zo beseft Van Holsbeeck. "Na de investering in een sociale cel is het moment gekomen om te investeren in een team voor de mentale begeleiding."

"Door de belasting van nationale en internationale wedstrijden bestaat de neiging bij sommigen om hun matchen uit te kiezen en dat zorgt voor onevenwicht in de ploeg. Had iedereen altijd zijn taak gedaan, dan was de kampioen al bekend geweest bij de start van play-off 1."

"Lukaku heeft alles om goede linksback te worden"

Een tweede les die Van Holsbeeck trekt, gaat over het transferbeleid. "Jordan Lukaku heeft alles om een grote linksback te worden, maar toch was het nodig om Safari aan te trekken. Hij bracht de nodige ervaring."

"Anderzijds hadden we nooit Diogo en Samuel mogen aantrekken. Daar trok ik lessen uit: de derde keuze op een specifieke positie zal niet meer een zogezegde goede opportuniteit zijn, maar een jongere van bij ons."

"Twee keer uitlenen kan, maar dan beslissing"

De komende weken zal Anderlecht ook een evaluatie moeten maken van de uitgeleende spelers. "We maken onderscheid tussen jongeren als Badibanga en Kabasele en mannen als Chatelle en Iakovenko . Eén keer uitlenen kan, twee keer misschien ook, maar dan moet er beslist worden: wel of niet een toekomst?."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.