"Niets zo veranderlijk in voetbal als de trainer"

WOENSDAG, 9 MEI 2012, 11:59 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs praat eind deze week verder met Anderlecht over zijn toekomst als coach van paars-wit. "Ik ben einde contract en kan weinig eisen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "We zullen alle plussen en minnen op een rijtje zetten."


"Wat er ook uit de bus komt, beide partijen moeten er zich goed bij voelen. Ik denk alleen en altijd in het belang van de club."

"4,5 jaar begint lang te worden. Ook al steekt dat schril af tegen de roep om continuïteit. In het voetbal worden de meeste beslissingen echter ingegeven door de korte termijn. Alleen de waarheid van vandaag telt."

Trainer van het Jaar

Heel wat supporters zouden Jacobs liever zien vertrekken als trainer van Anderlecht. "Ik heb liever dat er vanuit het publiek op mij wordt geschoten dan op de spelers", reageert de Diegemnaar. "Want zij moeten het doen op het veld."

De Anderlecht-spelers staan wel nog achter hun coach. Dat blijkt uit de enquête voor Trainer van het Jaar. Geen trainer kreeg zoveel stemmen van zijn eigen spelersgroep als Jacobs. "Dat stemt overeen met het gevoel dat ik zelf heb. Nooit had ik de indruk dat het werkklimaat dermate slecht was dat mijn rol was uitgespeeld. Een goede relatie tussen de spelersgroep en de trainer is de basis van alles."

Te braaf

Een van de kritieken op Jacobs is dat hij te braaf zou zijn voor de spelers. "Ik moet daarmee lachen, omdat mensen je beoordelen op basis van iets wat ze niet kunnen weten", zegt Jacobs. "Als je niet vaak rechtstaat van de bank, ben je te braaf. Doe je het wel, dan ben je te nerveus. Geloof me, als ik denk dat het nodig is, pak ik een speler aan. Maar niet publiekelijk."

Is hij dan te braaf voor het bestuur? "Wat bedoelt men? Dat je je als trainer moet bemoeien met het aan- en verkoopbeleid? Ik begrijp in het huidige voetbal clubs niet die op dat vlak inspraak geven aan de trainer. Niets is zo veranderlijk als de positie van de trainer."

Bron: Het Nieuwsblad, Sporza




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.