"Witsel ruïneerde mijn Premier League-droom"

DONDERDAG, 10 MEI 2012, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van het EK geeft Marcin Wasilewki een openhartig interview in het Poolse magazine Futbol. De verdediger praat ook over zijn beenbreuk van drie jaar terug. "Ik heb Witsel niet vergeven", zo klinkt het.


"Ik probeer zo weinig mogelijk terug te denken aan die bewuste avond", zegt Wasilewski. "Sinds ik weer op het veld sta, is er ook geen sprake meer van een schadevergoeding of een rechtszaak, maar dat betekent niet dat ik Axel Witsel vergeven heb."

"Zijn trap kostte me meer dan een jaar van mijn carrière. Misschien zou dat wel mijn allerbeste jaar geweest zijn. Hij heeft mijn droom om ooit in de Premier League te voetballen geruïneerd", aldus Wasilewski, die in die periode geregeld gelinkt werd aan Engelse clubs.

"Contract niet zomaar verlengen"

Over Anderlecht, dat hem als één man steunde tijdens zijn revalidatie, heeft de verdediger niets dan lof. "Anderlecht kan ik enkel maar in superlatieven praten. Ze gaven mij alle kansen om terug te keren en gaven me zelfs een nieuw contract. Het is een grote club."

"Toch wil ik niet meteen mijn contract, dat in 2013 afloopt, verlengen. Soms denk ik nog wel eens aan de Premier League. Het blijft een fantastische competitie, maar ik besef ook dat ik een dagje ouder word, terwijl ze in Engeland vooral jonge talenten zoeken. Ik acht de kans op zo'n transfer klein, maar we zullen na het EK wel zien waar mijn toekomst ligt."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.