Mbokani: "Ik heb mezelf op één gezet"

VRIJDAG, 11 MEI 2012, 11:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Op de Ebbenhouten Schoen na won Dieumerci Mbokani nog nooit een individuele prijs. In 2009 behoorde hij nochtans tot de favorieten om de Gouden Schoen te krijgen, maar de Congolees eindigde pas zesde en kon daar niet mee lachen.


Mbokani weet zijn lage score toen zelfs aan racisme. "Sindsdien interesseren individuele prijzen me eigenlijk niet meer", zegt de aanvaller in Het Nieuwsblad. "Ik was toen te ontgoocheld. Het verschil is natuurlijk wel dat de Profvoetballer van het Jaar wordt gekozen door de spelers. Voor de Gouden Schoen was ik wellicht niet genoeg bevriend met journalisten. Ik praatte vaak niet en daar werd ik op afgerekend. Terwijl ik vind dat je mij als voetballer moet beoordelen. Uiteindelijk vind ik titels met de ploeg belangrijker en zo heb ik er ondertussen wel een paar."

Zondag is hij één van de genomineerden voor de Profvoetballer van het Jaar en de verkiezing laat Mbokani toch niet zo koud als hij doet uitschijnen. "Ik heb mezelf op één gezet, Suarez op twee en Vadis Odjidja op drie. Ik vind dat Matias of ik het ook verdienen. Eén van ons beiden. En ik geloof ook dat alle spelers me appreciëren. Er zal wel eens een verdediger zijn die het niet plezant vindt als ik tegen hem scoor, maar na de match houden ze van me. Spelers weten nu eenmaal hoe het is om voetballer te zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.