Jovanovic: "Kampioen spelen of kop ging eraf"

ZONDAG, 13 MEI 2012, 11:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic beëindigt zijn eerste seizoen bij Anderlecht straks tegen zijn ex-club Standard. In Het Nieuwsblad blikt de Serviër terug op een bewogen seizoen. "Ariël Jacobs had de zwaarste job dit seizoen. Daarna ik."


"Vanaf de dag dat ik hier tekende, voelde ik een last van 500 kilogram op mijn schouders", vertelt Jovanovic. "Ik zei het meteen tegen Herman Van Holsbeeck: 'Zonder titel gaat jouw kop eraf, die van Jacobs, die van Mbokani en de mijne'. Zie je de situatie voor je? Mbokani en Jovanovic maakten Standard kampioen en werden binnengehaald om Anderlecht kampioen te maken. Als dat niet zou lukken ..."

"Een heel jaar heb ik met die gedachte in mijn hoofd gevoetbald. Ik voelde me zo verantwoordelijk. Pas zondag na de wedstrijd tegen Club Brugge ben ik goed beginnen slapen. Daarvoor sliep ik één keer per week goed, dat was de dag na een wedstrijd. Anders werd ik altijd wakker. Sinds zondag slaap ik weer als een roos. Het was nodig!"

"Goede competitie, terugval in play-offs"

De voorbije weken lag Jovanovic geregeld onder vuur. In de play-offs was hij niet meer zo goed als daarvoor. Achter de oorzaak moet hij niet ver zoeken. "ik heb twee seizoenen op rij geen voorbereiding gehad. Bij Liverpool kreeg ik extra rust toen ik terugkwam van het WK. Ik weet zeker dat er bij Anderlecht in dat geval voor een alternatief programma zou zijn gezorgd, maar Liverpool is veel slechter georganiseerd dan Anderlecht. "

"Dit seizoen hebben de onderhandelingen voor een transfer lang aangesleept. Het ging over het financiële maar ook over andere dingen. Ik vroeg me af: waarom zou ik terug naar België gaan? Ik heb er alles gewonnen: twee titels met Standard, Profvoetballer van het Jaar, de Gouden Schoen,... Ik had niks meer te winnen, alleen te verliezen. Daarom was die titel bij Anderlecht zo belangrijk."

"Goede relatie met Jacobs"

Dat Jacobs hem in die mindere periode op de bank zette, zette even kwaad bloed bij Jovanovic. Intussen is het echter vergeten en vergeven. "Ik had het er heel moeilijk mee omdat het mij persoonlijk raakte. Ik vond het een slechte beslissing van de coach voor mezelf. Misschien was het een goede beslissing voor hem en voor de club, maar niet voor mij."

"Het is de enige opmerking die ik op hem heb", gaat Jovanovic verder. "We hebben een goede relatie. De coach is een sympathieke, correcte man. Hij had de zwaarste job dit seizoen. Daarna ik. Toen hij mij in Gent voor het eerst op de bank zette, heeft hij mij persoonlijk uitleg gegeven. Dat moet hij niet doen, maar hij deed het en dat bewijst dat hij mij respecteert. Ik beschouw hem als een vriend. Ik hoop dat hij coach van ons blijft."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.