Anderlecht zoekt nieuwe coach in Nederland

DINSDAG, 15 MEI 2012, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de kranten wordt vandaag druk gespeculeerd over wie de nieuwe coach van Anderlecht wordt. De kans is erg groot dat het een Nederlander wordt. John van den Brom, Danny Blind, Ron Jans en Fred Rutten worden genoemd.


John van den Brom

Volgens Het Nieuwsblad is Vitesse-coach John van den Brom momenteel de grootste kandidaat om Ariël Jacobs op te volgen. Herman Van Holsbeeck was gisteren in Londen om zich te informeren over Van den Brom. Dat dit in Londen gebeurde, is geen toeval. Vitesse heeft immers een samenwerkingsverband met Chelsea.

Van den Brom begon zijn trainerscarrière bij tweedeklasser AGOVV Apeldoorn. In 2010 stapte hij over naar ADO Den Haag, dat hij vorig seizoen voor het eerst in 25 jaar naar Europees voetbal leidde. Dit leverde hem een tweede plaats op in de verkiezing van Trainer van het Jaar. Dit seizoen werkte Van den Brom bij Vitesse. Hij leidde het jonge elftal naar een zevende plaats en strijdt nu via play-offs voor een Europees ticket.

Danny Blind en Ron Jans

Het Laatste Nieuws schrijft dan weer dat Anderlecht Danny Blind, Ron Jans en Fred Rutten op het oog heeft. Blind zou bij Anderlecht zijn aangeboden, maar paars-wit ging hier (voorlopig?) niet op in.

Een andere naam die valt is die van Ron Jans. Enkele jaren geleden was die al in beeld bij Anderlecht en sindsdien is hij op het lijstje blijven staan. Dit seizoen leidde Jans Heerenveen naar Europees voetbal, maar volgend seizoen moet hij plaatsmaken voor Marco Van Basten.

Fred Rutten en Co Adriaense

Fred Rutten wordt al enkele dagen geleden genoemd als potentiële coach. Het Nieuwsblad voegt nu ook de naam van Co Adriaense toe. Met beide coaches had Anderlecht nog geen contact, maar in hun enthourage valt wel te horen dat ze niet afkerig staan tegenover een Belgisch avontuur.

Preud'homme, Gerets, Puel, Bölöni en Van Gaal

Behalve bovenstaande namen circuleren ook nog enkele andere. Michel Preud'homme (net een miljoenencontract getekend bij Al Shabab) en Erik Gerets (bondscoach Marokko) lijken nog niet helemaal uitgesloten, maar zijn erg dure vogels. Hetzelfde geldt voor de Fransman Claude Puel en Louis Van Gaal. Bovendien heeft Philippe Collin slechte ervaringen met Van Gaal, toen die met hem sprak over het bondscoachschap.

Ook oud-Standard-coach Laszlo Bölöni wordt door sommigen gelinkt aan Anderlecht, maar ook zijn kansen lijken niet groot te zijn. Hij kan niet op eensgezindheid rekenen binnen het bestuur en bovendien ligt hij nog onder contract bij het Griekse PAOK Saloniki.

Finale Champions League afwachten

Intussen hinkt het Anderlecht-bestuur op twee gedachten wat betreft de haast die gemaakt moet worden bij de aanstelling van een nieuwe coach. Enerzijds wil met dit zo snel mogelijk doen, anderzijds wil men nog wachten tot na de finale van de Champions League.

Dan weet men of paars-wit rechtstreeks naar de poules van het kampioenenbal mag. De daaraan verbonden 15 miljoen euro laten Anderlecht toe een trainer aan te stellen uit een hogere prijsklasse.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.