Van den Brom kan Anderlecht veel geld kosten

WOENSDAG, 16 MEI 2012, 09:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Nieuwsblad is John van den Brom één van de drie topkandidaten om de nieuwe coach van Anderlecht te worden. Zelf wil hij er nog niets over kwijt. "Ik ontken niet, maar ik bevestig het evenmin", zo klinkt het.


Anderlecht nam al contact op met Van den Brom, maar voor het einde van de week moet er geen doorbraak verwacht worden. Vitesse speelt immers nog twee wedstrijden tegen RKC in de play-offs voor Europees voetbal. "We hebben eerst twee belangrijke wedstrijden tegen RKC. Daarna zullen we zien", zei Van den Brom gisteren.

Als Anderlecht Van den Brom wil aantrekken, kan hen dit mogelijk een fikse duit kosten. Door het behalen van de play-offs werd zijn contract stilzwijgend verlengd tot 2014. Een jaar geleden moest Vitesse aan ADO, waar Van den Brom toen nog onder contract lag, een afkoopsom van 600.000 euro betalen. Vitesse-eigenaar Merab Jordania kennende, zal hij nu ook serieus doorvragen om zijn trainer te laten gaan.

Een andere mogelijkheid is dat Van den Brom net als vorig jaar bij ADO zelf zijn vertrek forceert. Het is immers geen geheim dat het niet zo goed botert tussen de coach en Jordania, een stroman van Chelsea-baas Roman Abramovich.

Spelers beter maken

Binnen Anderlecht zou vooral manager Herman Van Holsbeeck onder de indruk zijn van Van den Brom. Paars-wit kent hem al van in 2007, toen hij trainer was van Jong Ajax. Dat Anderlecht zich na de oprichting van het nieuwe jeugdcentrum in Neerpede spiegelt aan Ajax, pleit in Van den Broms voordeel.

Bovendien kwam hij twee jaar geleden als trainer van ADO persoonlijk in Brussel onderhandelen over Dmitri Bulykin. Dat de bij Anderlecht afgeschreven Rus daarna onder zijn leiding 21 keer scoorde en een transfer naar Ajax versierde, is Anderlecht niet ontgaan. Dat ook Rode Duivels Dries Mertens en Nacer Chadli bij AGOVV onder Van den Brom de doorbraak forceerden, wordt gezien als een bewijs dat hij spelers beter kan maken.

Andere pistes

Van den Brom is slechts één van de drie pistes die Anderlecht momenteel volgt. De andere twee kandidaten, die overigens geen Nederlanders zijn en wiens namen niet bekend zijn, zouden momenteel nog als even ernstig worden beschouwd als Van den Brom.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.