Drogba veroordeelt Anderlecht tot voorrondes

ZONDAG, 20 MEI 2012, 12:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Chelsea en niet Bayern München heeft de finale van de Champions League gewonnen. De Engelse winst betekent dat Anderlecht volgend seizoen niet rechtstreeks naar de poules van het kampioenenbal mag, maar voorrondes moet spelen.


In eigen stadion was Bayern baas, maar ondanks een resem kansen en hoekschoppen kon het niet scoren. Tot Müller in de 82e minuut een voorzet in doel kopte. Heel Bayern achtte de trofee binnen en heel Anderlecht zag zichzelf in de Champions League. Didier Drogba besliste echter anders. Twee minuten voor tijd kopte hij de eerste corner van Chelsea hard in doel.

In de verlengingen kreeg Bayern een strafschop na een overtreding op Ribery. Robben trapte de bal echter binnen het bereik van Cech. Grote kansen bleven verder uit, zodat de finale vanop de stip beslist werd. Mata miste de eerste, terwijl Bayern zijn eerste drie elfmeter binnen trapte. Olic en Schweinsteiger misten echter nummer vier en vijf, waarna Drogba de beslissende beheerst in doel schoot.

Omdat Chelsea de Engelse competitie niet afsloot op een Champions League-plaats, is Anderlecht nu veroordeelt tot twee voorrondes om de poules te halen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.