Vitesse niet blij met handelswijze Anderlecht

MAANDAG, 21 MEI 2012, 10:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom behaalde gisteren met Vitesse een ticket voor de Europa League. Achteraf sprak hij over de interesse van Anderlecht. Intussen is Vitesse kwaad op Anderlecht omdat het Van den Brom achter hun rug benaderde.


"De belangstelling van een club als Anderlecht streelt me. Ik zou mezelf tekortdoen en Anderlecht ook als ik daar helemaal niks mee zou doen", aldus Van den Brom. "Ik heb wel nog een contract voor twee jaar. Maar het ligt niet aan mij of ik al dan niet blijf."

Van den Brom heeft binnenkort een gesprek over zijn toekomst met Vitesse-baas Majeb Jordania, met wie hij niet goed zou opschieten. "Complete onzin. Maar de bal ligt nu wel bij hem", zegt Van den Brom. "Als ons gesprek goed afloopt, blijf ik bij Vitesse. Als hij me liever kwijt is dan rijk, weet ik genoeg. Ik wil graag met deze fantastische club een volgende stap maken richting top vier. Ik hoop dat Jordania kan en wil doorpakken met Vitesse."

TD Van Leeuwen: "Anderlecht pleegt overval"

Intussen reageert Vitesse verontwaardigd over de toenadering die Anderlecht gezocht heeft met Van den Brom. "De manier waarop Anderlecht omgegaan is met Van der Brom is echt onbetamelijk. Dat verwacht je niet van een club met zo een reputatie", vertelt technisch directeur Ted Van Leeuwen tegen NUsport. "Een overval is dit. Je zou het bijna een vijandige overname kunnen noemen."

“Anderlecht heeft zich rechtstreeks tot John van den Brom en zijn zaakwaarnemer gericht, maar bij niemand van de club gemeld. 'Ons seizoen hing af van die play-offs. Dan moet je geen trainer buiten de club om benaderen, zeker niet een coach wiens contract eerder deze maand automatisch met twee jaar is verlengd. Wij staan er niet voor open om hem te laten gaan. Wat ons betreft, blijft Van den Brom dus hier.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.