Ook Rangnick en Zola kandidaat-coach

DINSDAG, 22 MEI 2012, 09:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws weet dat Herman Van Holsbeeck al twee keer gesproken heeft met de Duitse coach Ralf Rangnick. Ook Fred Rutten werd al eens gepolst. Het Nieuwsblad schuift dan weer de Italiaan Gianfranco Zola naar voor.


Ralf Rangnick

Volgens Het Laatste Nieuws sprak Van Holsbeeck een eerte keer met Rangnick in Londen kort na de titelviering tegen Standard. Eergisteren vond een tweede gesprek plaats. Rangnick was de voorbije jaren succesvol met Hoffenheim en Schalke.

De eerste club loodste hij in vier jaar van de derde naar de eerste klasse en gooide daar meteen hoge ogen. Met Schalke speelde hij vorig seizoen de halve finale van de Champions League. In september vertrok hij er met een burn-out en stapte hij even uit het voetbal. Nu wil hij weer herbeginnen en ook Besiktas en West Bromwich tonen interesse.

Fred Rutten en John van de Brom

Ook de Nederlanders Fred Rutten en John van de Brom blijven potentiële coaches. Begin april had Van Holsbeeck al een verkennend gesprek met Rutten, die toen net was ontslagen bij PSV. Eén van de volgende dagen staat een nieuw onderhoud gepland.

Ook met Van den Brom, wiens manager de interesse van Anderlecht bevestigde, wil Anderlecht binnenkort gaan praten. Van den Brom vertrok gisteren met Vitesse naar Suriname en hoopte daarvoor een gesprek te hebben met zijn baas Majeb Jordania, maar dit kwam er niet.

Gianfranco Zola

Het Nieuwsblad pakt vandaag dan weer uit met een heel andere naam, die van de Italiaan Gianfranco Zola. Die zit na zijn ontslag bij West Ham in 2010 zonder club en zou wel oren hebben naar een voorstel van Anderlecht. Zijn voorkeur gaat echter uit naar een club uit de Engelse of de Italiaanse eerste klasse.

"Er zijn meerdere opties voor Gianfranco. Volgend seizoen zit hij zeker weer ergens op de bank", zegt zijn makelaar. "De club waar hij aan de slag gaat, moet wel weten dat Zola een langetermijnproject wil starten, met zijn assistenten en zijn manier van werken."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.