Praet: "Volgend jaar volledig doorbreken"

DINSDAG, 22 MEI 2012, 16:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De jongere waarvan men bij Anderlecht het meest verwacht, is ongetwijfeld Dennis Praet. Volgend seizoen wil hij doorbreken. Hij rekent hiervoor op een goede coach. "Geef mij maar een Nederlander die aanvallend voetbal predikt."


Het voorbije seizoen debuteerde de intussen 18-jarige Praet in het A-eltal van Anderlecht. "Op het eind van vorig seizoen kreeg ik een mailtje van de technische staf dat ik vanaf dit seizoen met de A-kern mocht meetrainen. Dat we dan ook nog eens kampioen zijn geworden, is fantastisch", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Op training is het vooral assistent-trainer Besnik Hasi die zich over de jongeling ontfermt. "Hij is voortdurend met mij bezig. Hij weet wat het is om op het middenveld bij een topclub te spelen", aldus Praet. "Ook met Ariël Jacobs had ik een goede relatie en ik vind het jammer dat hij weg is. Alleen had hij misschien nog iets vaker wat jongeren in de ploeg kunnen droppen, zeker wanneer de basisspelers wat op hun tandvlees zaten na het Europese midweekvoetbal."

Onder de nieuwe coach hoopt hij op meer speelkansen. "Volgend seizoen moet het seizoen van de doorbraak worden. Ik ga geen basisplaats eisen, maar ik hoop wel stilaan meer minuten te maken. Geef mij maar een Nederlandse coach die aanvallend voetbal predikt, dat past het best bij mijn speelstijl."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.