Schollen voor drie jaar naar STVV

WOENSDAG, 23 MEI 2012, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Davy Schollen, wiens contract na zes jaar bij Anderlecht niet meer verlengd werd, heeft een contract voor drie jaar getekend bij degradant Sint-Truiden. "STVV hoort thuis in eerste. Ik wil helpen zo snel mogelijk terug te keren."


Voor Schollen is deze transfer een terugkeer naar het oude nest. In 1999 debuteerde hij er op het hoogste niveau. "Toen ik op Stayen mijn contract ging ondertekenen, voelde het allemaal heel vertrouwd aan voor mij", vertelt Schollen in Het Laatste Nieuws. "Ik vind het fijn dat men bij mij is komen aankloppen. Het wijst op veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. Ik zal dat vertrouwen niet beschamen."

Op zijn periode bij Anderlecht blikt de intussen 34-jarige doelman met een goed gevoel terug. "Ik heb er mijn job als profvoetballer in de beste omstandigheden kunnen uitoefenen en stond er toen ik er moest staan", aldus de éénmalige Rode Duivel. "Die bagage wil ik straks delen met mijn nieuwe ploegmaats."

Jan-Pieter Martens: "Mooie kans benut"

Ook bij Sint-Truiden is men opgetogen over deze transfer. "Toen we wisten dat Davy Anderlecht zou verlaten, zijn we in actie geschoten", zegt technisch directeur Jan-Pieter Martens. "We hebben een mooie kans benut."

"Schollen beschikt over een echte winnaarsmentaliteit en die kan hij op de rest van de spelers overbrengen. Bovendien kent hij de club van binnen en van buiten. Hij past perfect in onze plannen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.