Vervoort: "Hopelijk volgend seizoen bij A-kern"

DONDERDAG, 24 MEI 2012, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Naast Lukaku, Praet en Bruno heeft Anderlecht nog een vierde speler bij de Belgische U19 in Italië. Het gaat om Jonathan Vervoort. De 19-jarige verdediger kende een sterk seizoen bij de beloften en wil graag een stap hoger zetten.


"Na dit toernooi hoop ik op een gesprek met meneer Van Holsbeeck", zegt Vervoort vanuit Italië. "Hopelijk krijg ik dan te horen dat ik de stap naar de eerste ploeg mag zetten. Jongens als Praet, Lukaku en Bruno gaan naar de A-kern of speelden er al dit seizoen, ook ik voel me klaar voor een stap hogerop."

"Ik heb dit seizoen enorm veel progressie gemaakt bij de beloften, maar ik heb het gevoel dat ik in de beloftencompetitie niets maar kan bijleren. Stel dat ze het bij Anderlecht nog te vroeg vinden om naar die A-kern te gaan, dan hoop ik dat ze me uitlenen. Ik moet vooral nog aan mijn duelkracht werken en dat kan alleen als je wekelijks in een eerste ploeg kunt trainen en spelen."

Kompany als voorbeeld

Vervoort is een echt Anderlecht-product. Op twee jaartje na, speelt hij al heel zijn leven voor paars-wit. “De eerste drie jaar speelde ik in de provinciale reeksen van Anderlecht. Nadien heb ik een seizoen bij Denderleeuw gespeeld en een jaartje bij Eendracht Aalst, maar toen zij naar derde klasse zakten ben ik teruggekeerd naar Anderlecht.”

“Vanaf de U13 heb ik alle nationale jeugdreeksen doorlopen op Neerpede. Als ik het nu ook tot de eerste ploeg zou schoppen, dan gaat er voor mij een droom in vervulling. Van kleins af aan kijk ik enorm op naar Vincent Kompany. Hij is mijn grote voorbeeld. Ik hoop hetzelfde traject af te leggen als hij, maar dan op mijn eigen tempo.”

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.