"Positief einde van een niet geslaagd seizoen"

VRIJDAG, 25 MEI 2012, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Denis Odoi is deze eerste basisplaats bij de Duivels een mooi einde van een tegenvallend debuutseizoen bij Anderlecht. "Deze selectie wil niet zeggen dat mijn seizoen ook geslaagd is. Ik heb te weinig gespeeld dit jaar."


"Ik heb mijn seizoen wel positief beëindigd", vertelt Odoi in Het Laatste Nieuws. "Maar spelen voor de Rode Duivels was niet mijn doel dit jaar. In de eerste plaats was dat een basisplek afdwingen bij Anderlecht. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ik blij ben om hier vandaag te staan."

Zenuwachtig is Odoi niet. "Voor mij is dit een match zoals een andere. Elke wedstrijd probeer ik het beste van mezelf te geven. Of dat nu voor de nationale ploeg is of voor Anderlecht, dat doet er voor mij niet toe. Als ik mijn defensieve taken goed heb uitgevoerd en we een sterke collectieve prestatie neerzetten, is mijn avond geslaagd. En hopelijk is ook het resultaat goed."

Jeugdvriend Mertens

Wat het voor Odoi straks nog mooier maakt, is dat hij samen start met zijn jeugdvriend Dries Mertens. "Ik ken hem al van toen ik vijf of zes jaar was. We zaten een tijdlang in dezelfde ploeg en gingen naar dezelfde school. De meesten verwachtten het wel van Dries, maar van mij misschien iets minder."

Of er na deze wedstrijd een toekomst voor Odoi is weggelegd bij de nationale ploeg, daar is hij nog niet mee bezig. "Ook als ik een goede wedstrijd speel, wil dat nog niet zeggen dat ik in de volgende interlands op speelminuten kan rekenen. Ik denk dat het belangrijkste is dat ik presteer bij mijn club. Dan volgt de rest vanzelf."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.