Suarez: "Ik wil vertrekken"

VRIJDAG, 25 MEI 2012, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de kranten wordt het interview van Matias Suarez op de Argentijnse radiozender Cadena3 vandaag verder uitgediept. Daarin stelt Suarez onomwonden dat hij weg wil. Een concrete aanbieding van Bayern München is er nog niet.


Dat Suarez wil vertrekken, is omdat hij sportief hogerop wil. "Het grote geld is momenteel voor mij minder belangrijk", aldus Suárez. "Ik heb recent mogelijkheden gehad om voor veel geld bij Russische ploegen te spelen, maar dat interesseert me niet." Zo heeft Anderlecht in januari een bod van 12 miljoen euro van een Oekraïnse club afgeslagen. "Ik wil naar een grotere competitie en een grotere club omdat ik de droom koester op een dag voor de nationale ploeg van Argentinië te spelen", aldus Suarez.

Op de vraag of een transfer voor deze zomer is, antwoordt hij duidelijk: "Ja, normaal wel. Bij Anderlecht moet ik terugkeren tussen 16 en 20 juni, maar ik zal er dan toch maar even zijn. Het is wat ingewikkeld. Normaal zou Anderlecht geplaatst zijn voor de Champions Leaguepoules, maar nu moeten we voorrondes spelen. Daarom wil Anderlecht dat ik nog even blijf. Maar ik wil weg."

Nog geen bod van Bayern

De interesse van Bayern München is momenteel het meest concreet. "Bayern is een van de grootste clubs ter wereld. En wat ik wil, is net een goede ploeg in een mooie competitie vinden. Dat is belangrijk met het oog op de nationale ploeg. Er is al gepraat met hen, maar niet over geld."

Het Laatste Nieuws nam gisteren ook contact op met Suarez' manager Jorge Cyterszpiler. Die laat weten dat er nog geen concreet bod is van Bayern. "Hoedanook willen we het spel correct spelen. Anderlecht is altijd correct geweest tegenover Mati. Als er een transfer komt, zal dat zijn omdat de drie partijen zich daarin kunnen vinden."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.