Lukaku: "Geef mij maar De Boeck als coach"

VRIJDAG, 25 MEI 2012, 11:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jordan Lukaku speelt straks met de Belgische U19 de tweede wedstrijd op het EK-kwalificatietoernooi in Italië. Na de nederlaag tegen Italië is winst een must. "De kans om naar een EK te gaan laat je toch niet zomaar schieten."


Tegen tien Italianen slaagde België niet te winnen. Omdat enkel de eerste in de groep zich kwalificeert, moet tegen Armenië gewonnen worden. Lukaku speelde tegen Italië geen goede match en moet zich herpakken. "Het leek wel alsof we alles waar we tijdens de besprekingen op hadden gehamerd, waren vergeten", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Als ploeg dachten we dat het wel vanzelf zou gaan en toen we ons herpakten, was het al te laat."

Hoewel het een lang en zwaar seizoen was voor de 17-jarige linksback, geniet hij er toch van om met de nationale U19 op pad te zijn. "Tijdens de competitie lag mijn prioriteit bij mijn club, maar na het seizoen was ik meteen gefocust op de nationale ploeg. De kans om naar een EK te gaan laat je toch niet zomaar schieten. Bovendien is het leuk om eens een weekje door te brengen met je leeftijdsgenoten."

Anderlecht

Bij de jonge Duivels schrikt Lukaku er niet voor terug om zijn mond open te doen. "Hier durf ik al sneller iemand op zijn plichten te wijzen. Op de club is er toch een zekere hiërarchie en die respecteer ik ook. Jovanovic en Mbokani ga ik niet zo snel de les spellen."

Intussen kijkt de jongere broer van Romelu al uit naar volgend seizoen. Dan wil hij weer een stap vooruit zetten. "Ik wil ervoor zorgen dat de nieuwe coach hoofdpijn krijgt als hij zijn selectie maakt. Ik ga er alles aan doen om van bij de start van de voorbereiding indruk te maken. Wie de nieuwe coach moet worden? Geef mij maar Glen De Boeck. Jong, energiek en hij kent het huis."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.