Vader Borlee gaat Anderlecht-jeugd trainen

VRIJDAG, 25 MEI 2012, 15:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jacques Borlee, de vader van 400 meter-lopers Kevin en Jonathan, gaat vijf jongeren van Anderlecht zeer specifiek trainen. Dat vertelt hij in een interview dat morgen wordt uitgezonden op de Franstalige zender Vivacité.


"Deze samenwerking met Anderlecht kadert in het European Sports Academy (ESA)", verduidelijkt Borlee. "We willen in Brussel een centrum voor jonge topsporters creëren met vijf voetballers, vijf basketballers en vijf atleten. We willen hen op absoluut topniveau begeleiden, zowel op fysiek, psychisch als technisch vlak."

Voor de voetballers is men uitgekomen bij Anderlecht. "De voorbije twee maanden hebben we tien jongeren getest en daarvan zullen we er vijf selecteren. De komende vier jaar, gaan we hen van erg nabij opvolgen", aldus Borlee.

"Wat me aan Anderlecht bevalt, is hun prima scoutingscel en hun wil om alles tot in de puntjes goed te doen. Als ik hen kan helpen hun opleiding naar een hoger niveau te tillen, dan zou mij dat erg veel plezier doen."

Bron: www.rtbf.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.