Anderlecht zocht een type-Klopp als coach

WOENSDAG, 30 MEI 2012, 13:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de zoektocht naar een nieuwe trainer speurde Anderlecht naar een type-Jurgen Klopp. Die loodste Borussia Dortmund de voorbije twee jaar naar de Duitse titel. Hij deed dit met beperkte middelen en een erg jong elftal.


Klopp voldoet aan alle voorwaarden die een moderne coach moet hebben: hard meelevend, tussen de spelers maar tegelijkertijd erboven, extreme aandacht voor de psychologie van de voetballer en aantrekkelijk voetbal.

Vier jaar geleden ging hij bij Dortmund aan de slag toen het aan de rand van de afgrond stond. Met financieel beperkte middelen en kneedde hij een sterk team dat twee keer kampioen werd. Jonge spelers als Götze, Hummels, Subotic, Gündoðan, Kagawa en Grosskreutz werden onder zijn leiding vanuit het niets vedetten die nu veel geld waard zijn.

In België paste enkel Bob Peeters in dit profiel, maar Anderlecht vond hem nog te jong. Anderlechth polste Peeters wel om de beloften te trainen, maar dat aanbod weigerde hij.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.