"Van den Brom zal een echte aanwinst zijn"

WOENSDAG, 30 MEI 2012, 13:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Frits Barend, een Nederlandse sportjournalist, en Johan Boskamp zijn allebei vol lof over John van den Brom. "Aantrekkelijk, creatief, aanvallend en gedurfd", zo omschrijft Boskamp het voetbal dat Van den Brom bij Vitesse bracht.


"Ook AGOVV en ADO Den Haag heeft hij zo laten spelen", vertelt Boskamp in Het Laatste Nieuws. "Dat is zijn filosofie. Twijfel dus maar niet: hij zal Anderlecht weer laten voetballen als Anderlecht."

Dat bij Anderlecht de druk groter is dan bij deze ploegen, is volgens Boskamp geen probleem. "Natuurlijk is de druk bij Anderlecht groter dan bij Vitesse, maar als je bij Ajax gespeeld hebt, weet je verdomd goed wat druk is. Bovendien straalt Van den Brom altijd rust uit, vind ik."

"Grootste kwaliteit: spelers beter maken"

Boskamp ziet in Van den Brom een toptrainer in wording. "Waarom? Zijn grootste kwaliteit is dat hij spelers beter maakt. Hij liet Dries Mertens en Nacer Chadli bij AGOVV toch vanuit het niets doorbreken. En bij ADO maakte hij Dmitri Bulykin bijna topschutter. Spelers beter maken is altijd het eerste doel, daardoor ga je beter voetballen, vanuit beter voetballen ga je meer winnen en zo volgen uiteindelijk betere resultaten. Dan ben je toch een toptrainer, niet?"

"Wat ook in zijn voordeel speelt, is dat hij altijd zijn eigen gang gaat. Vitesse is door eigenaar Jordania nauw verbonden met Chelsea, maar toch stelde Van den Brom zijn eigen basiselftal samen, niet noodzakelijk met Georgiërs of Chelsea-huurlingen. Dan heb je toch een indrukwekkende persoonlijkheid. En daarmee kan je op Anderlecht zeker overleven."

Frits Barend: "Een oog voor talent"

Ook de Nederlandse sportjournalist Frits Barend is er heilig van overtuigd dat Anderlecht een topcoach in huis gehaald heeft. "Van den Brom is echt een aanwinst. Hij heeft echt wel een status opgebouwd in Nederland, hoor. Hij heeft een hele goede opvatting over voetbal. Je ziet dat hij onder Louis van Gaal gewerkt heeft."

"Hij gaat altijd uit van balbezit en dat is net een trainer die Anderlecht verdient. Bovendien heeft hij een enorm oog voor talent. Mertens en Chadli adviseerde hij bij Ajax, maar daar geloofden ze er niet echt in. Je ziet waar ze nu staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.