John van den Brom officieel voorgesteld

WOENSDAG, 30 MEI 2012, 19:36 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn nieuwe coach John van den Brom vanmiddag in Neerpede voorgesteld aan de pers. De Nederlander tekende een contract voor drie jaar in het Astridpark. Paars-wit betaalt Vitesse 400.000 euro voor zijn komst.


Aanvankelijk leek van den Brom bij Vitesse te blijven nadat de club dit op zijn website had geplaatst. "Ik was verrast door het bericht dat ik 'nee' had gezegd tegen Anderlecht", zei van den Brom daarover. "Dat was op de website van Vitesse geplaatst met quotes die niet van mij kwamen. Even later gaven vertrouwenspersonen rond voorzitter Jordania me dan plots te kennen dat mijn rol was uitgespeeld."

Van den Brom gaf wel aan dat hij liever door de grote poort was vertrokken bij Vitesse. "Op deze manier in Arnhem moeten vertrekken is heel hard, er is me ook niet gezegd waarom. Maar eens dat duidelijk was, heb ik zaterdag zelf contact opgenomen met Anderlecht."

"Snel Frans leren"

Dinsdag kreeg de 45-jarige Nederlander al een rondleiding op het trainingscomplex in Neerpede. "Een fantastisch trainingscentrum, ik sta te trappelen om hier aan de slag te gaan. Ik spreek nog geen Frans. Let wel, nóg niet. Ik zal mijn best doen het snel te leren, want communicatie vind ik heel belangrijk."

Champions League en titel

Van den Brom schepte op de persconferentie ook duidelijkheid over zijn ambities met Anderlecht. "Ik wil de groepsfase van de Champions League halen en kampioen spelen. Nu zit ik eindelijk bij een club die dat kan", vertelde hij woensdag.

De kersverse coach heeft de spelersgroep al bestudeerd, maar vertrekt nu eerst op een korte vakantie. "Er is al gesproken over versterkingen, maar nog niet concreet. Ik wil eerst de spelers leren kennen tijdens de eerste trainingen, en dan evalueren."

"Jeugd kansen geven"

Van den Brom staat bekend als een trainer die de jeugd volop kansen geeft. "De opleiding hier is heel goed, ik wil de jongeren in de voorbereiding aan het werk zien en een kans geven om door te stromen. Ze moeten die kans natuurlijk wel verdienen."

Supporters die van aanvallend voetbal houden zijn bij van den Brom aan het juiste adres. "Ik wil attractief voetbal spelen, en Anderlecht staat voor mooi en goed voetbal. Ik denk dat er in de selectie nu al voldoende kwaliteit is om het 'verdedigende' Belgische voetbal te doorbreken."

Bron: Het Nieuwsblad, Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.