Van Holsbeeck: "Project voor langere termijn"

WOENSDAG, 30 MEI 2012, 22:00 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Bij de voorstelling van John van den Brom nam ook manager Herman Van Holsbeeck even het woord. "Hij is jong, maar heeft toch al iets bewezen. Bij zijn vorige clubs heeft hij ook bewezen dat hij spelers beter kan maken", klonk het.


Van Holsbeeck verwees naar ex-Anderlecht-spits Dmitri Bulykin. "Toen hij trainer was bij ADO leenden we Bulykin aan hem uit, en hij heeft de Russische spits toen tot topscorer gemaakt."

Anderlecht koos met Van den Brom bewust voor een buitenlandse coach. "We gingen resoluut voor een buitenlander, niet omdat er hier geen talent is, maar om bij Anderlecht eens een andere manier van trainen te introduceren."

De 45-jarige Nederlander kreeg meteen een contract voor drie jaar. "Dat is een signaal dat dit een project is dat langer duurt dan normaal", aldus Van Holsbeeck. "Maar het spreekt voor zich dat je ook de korte termijn niet uit het oog mag verliezen. En bij Anderlecht is dat: winnen."

De manager van paars-wit heeft tot slot nooit getwijfeld aan de komst van Van den Brom. Ook niet toen Vitesse vorige week berichtte dat hij in Arnhem zou blijven. "Ik ben altijd rustig gebleven, ook toen ik dat nieuws las. In de coulissen bleven we onderhandelen."

Bron: De Morgen, Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.