Anderlecht wint zuinig van Beerschot

ZATERDAG, 4 AUGUSTUS 2012, 22:01 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zonder al te veel energie te verspelen de drie punten thuisgehouden tegen Beerschot. Na een kansarme match won paars-wit met 1-0. Kanu scoorde in de eerste helft een heel knap doelpunt met een volley.

Coach John van den Brom hield vast aan zijn 4-4-2 systeem en begon met Mbokani en De Sutter in de spits. In de eerste twintig minuten was Anderlecht vooral aan het zoeken. Beerschot voetbalde goed mee in het Astridpark zonder echt gevaarlijk te zijn. Het doelpunt van Kanu kwam uit de lucht gevallen. De Braziliaan rondde een dubbele één-twee met Jovanovic knap af met een volley: 1-0.

Jovanovic toonde zich erg bedrijvig in de eerste helft en kwam een paar keer goed naar binnen. Maar grote kansen vielen er amper te bespeuren. Ook aan de overkant kende de Anderlecht-defensie weinig moeite met Beerschot. Op slag van rust ontsnapte Anderlecht wel aan de gelijkmaker. Wuytens miste onbegrijpelijk alleen voor doel. Uit de herhaling bleek echter wel dat de lijnrechter voor buitenspel had gevlagd.

Ook in de tweede helft bleef het publiek op zijn honger zitten wat kansen betreft. Kanu knikte wel een kopbalkans naast en een schot van Biglia ging hoog over doel. In de 82ste minuut was Mbokani nog dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal trof de lat. In de slotfase kreeg Anderlecht nog een strafschop na een fout op Mbokani maar Anderlecht en penalties: het blijft een moeilijke combinatie. Deze keer was het Guillaume Gillet die faalde vanop de stip.