Waarom brak Mbokani niet door bij Monaco?

WOENSDAG, 3 OKTOBER 2012, 13:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine verklaart Guy Lacombe, trainer van Monaco tijdens de periode dat Mbokani aldaar onder contract lag, waarom de speler er niet doorbrak.


"De omstandigheden waren lastig en zijn talent kon niet naar buiten komen. Zijn persoonlijke besognes hielpen hem al evenmin. Hij had een context nodig die hem meer motivatie gaf, met meer bezieling en positivisme", aldus de Fransman.

"Het liep een beetje raar bij Monaco. Ik had zelf niet voor hem gekozen, ik wou iemand die in de diepte speelt. Mbokani kan dat ook wel, maar hij haakt vaak af en speelt ook liefst met de rug naar de goal. Hij raakt graag veel ballen en zijn spel laat dat ook toe."

"Anderzijds heeft hij nooit een inspanning te veel geleverd en dacht hij dat hij boven alles en iedereen stond. Hij verlangde een statuut overeenkomstig zijn transfer: hij had veel gekost, kwam van een club waar hij de ster was en zijn overgang naar Monaco had veel aandacht gekregen. Maar hij vergat dat je bij een nieuwe club weer vanaf nul begint."

"En hij heeft dingen gedaan die hij beter gelaten had, zoals opeens een paar dagen verdwijnen."


Bron: Sport/Voetbalmagazine



anderlecht-online forum