Een slecht signaal !

MAANDAG, 8 OKTOBER 2012, 16:32 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Zondagmiddag vierde het anti-voetbal opnieuw hoogtij in Luik. Wat de eerste topper van "Super Sunday" had moeten worden, draaide uit op een trieste vertoning waarbij crapuleuze thuissupporters de hoofdrol opeisten.


Rookbommen, vuurpijlen en aanstekers werden op het veld gegooid. In het zestienmetergebied voor de Luikse spionkop werden diepe kraters geslagen en de netten van het doel werden doorgebrand.

Wie dacht dat de actie van de Standard-supporters streng veroordeeld zouden worden, kwam bedrogen uit. De reacties na de wedstrijd deden haast even hard de wenkbrauwen fronsen dan het gedrag van de fans tijdens de wedstrijd.

Scheidsrechter Boucaut zag geen reden om de wedstrijd definitief stil te leggen: “De fans gooiden met vuurpijlen, maar er werd niet op Proto gemikt en hij raakte ook niet geblesseerd.”

Scheidsrechtersbaas Jeurissen was het eens met de beslissing van Boucaut om de wedstrijd te laten uitspelen: “God weet wat er met de supporters was gebeurd als de wedstrijd definitief gestaakt werd.”

Vergeef het ons dat wij deze reacties niet zomaar kunnen laten passeren. Zowel Boucaut als Jeurissen geven hier namelijk een heel slecht signaal: Vuurpijlen en aanstekers op het veld werpen is blijkbaar geen aanleiding om een wedstrijd definitief te staken, tenzij er een speler geblesseerd raakt. Bovendien zijn agressieve supporters dan ook geen reden om een forfaitnederlaag te lijden.

Beweren dat de objecten niet op Proto gericht waren, is trouwens onzin van de bovenste plank. Tenzij je geloofde dat de doelnetten vuur hadden gevat door de opwarming van de aarde en de aansteker die voor Proto's neus neerkwam uit zijn eigen broekzak afkomstig was.

Wanneer er enkele jaren geleden sneeuwballen werden gegooid tijdens Brugge-Anderlecht, werd meteen gedreigd met een 0-5 nederlaag. Idem wanneer er communautaire spreekkoren de kop opsteken. Maar wanneer er vuurpijlen en aanstekers naar een doelman worden gegooid, wordt er vrolijk verder gespeeld.

We stellen voor dat Standard zijn plaats in play-off 1 cadeau krijgt, want wie weet hoe hun "supporters" reageren als ze in play-off 2 belanden...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.