Anderlecht dient geen klacht in

MAANDAG, 8 OKTOBER 2012, 20:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht zal zoals wel een beetje verwacht was, geen klacht indienen voor de incidenten op het veld van Standard. Dat laat de club in een persbericht op haar site weten.


"RSC Anderlecht veroordeelt de omstandigheden waarin de wedstrijd van gisteren heeft moeten plaats vinden.

De onaanvaardbare incidenten hebben niets meer met topsport en voetbal te maken. De wedstrijd van gisteren heeft het imago van het profvoetbal in België grondig geschaad, zowel in het binnen- als in het buitenland. De incidenten hebben wel degelijk het verloop van de wedstrijd beïnvloed.

Zowel de scheidsrechters als de spelers van beide clubs hebben elk op hun eigen manier gereageerd op de incidenten. De ene voelde zich bedreigd en de andere kon dan weer meer energie putten uit de heisa.

Het bestuur en de spelers van Royal Sporting Club Anderlecht hebben desalniettemin beslist om geen klacht neer te leggen. De club eerbiedigt en onderschrijft sinds vele jaren de wetten van de verschillende instanties waar RSCA lid van is. Deze hebben gisteren kunnen zien wat er gebeurde. Daarom hoopt de club dat desbetreffende instanties krachtig zullen reageren opdat het professioneel voetbal van dit land niet gegijzeld zou worden door een minderheid die de sport alleen maar schade wil toebrengen. De club onthoudt zich verder van alle commentaar."

Roger Vanden Stock, Voorzitter RSC Anderlecht

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.