"Onverantwoord gedrag niet tolereren"

DINSDAG, 9 OKTOBER 2012, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Pas gisterenavond plaatste Standard op zijn officiële website een bericht naar aanleiding van de incidenten van zondag. De club veroordeelt het gedrag van een deel van zijn fans en beseft dat het ontsnapt aan een forfaitnederlaag.


Het persbericht begint positief. De Standard-directie roemt de supporters voor de steun. "Weer eens hebben we de belangrijkheid van een 12e Man kunnen vaststellen, vooral een 12e Man zoals die van Ons", zo luidt de openingszin. "De overwinning in de Clasico moet eerst en vooral opgedragen worden aan ons fantastisch publiek en aan de trouw van ons supporters. Onze 12e Man besloot op te staan en toonde onze spelers de grinta die de 'Standard-spirit' belichaamt."

Fysieke integriteit in gevaar"

Na deze pluim wijst het bestuur toch ook op het wangedrag van een deel van die 12e Man. "Hoewel onze club kritiek aanvaardt in moeilijkere momentenkunnen we als club bepaald onverantwoord gedrag in een voetbalstadion niet tolereren. Het gebruik en werpen van ontvlambaar materiaal zoals vuurpijlen en vuurwerk zijn verboden door de Voetbalwet, maar ze zijn vooral ook zeer gevaarlijk", zo luidt het.

Standard waarschuwt voor het gevaar van dergelijke materialen. "Niet alleen voor hij die ze gebruikt, maar ook voor zij die de gevolgen ervan kunnen ondergaan: brandwonden, intoxicatie door de rook. De fysieke integriteit van andere supporters aanwezig in de tribunes is hierbij betrokken, alsook die van voetbalspelers, stewards, jonge ballenrapers, fotografen en cameralieden, aanwezig langs de kant van het veld."

"Forfaitnederlaag had gekund"

Het Standard-bestuur beseft dat het ook aan een sportieve ramp ontsnapt is. "De match had definitief kunnen worden stopgezet met een forfaitscore als gevolg, wat de club in een diepe crisis zou hebben geduwd. Standard Luik kan dergelijke handelingen enkel maar veroordelen en de feitplegers die herkend worden streng laten straffen door de autoriteiten en door de club zelf."

Het volledige persbericht lees u hier.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.