Overzicht rond soap transfer Suarez

WOENSDAG, 10 OKTOBER 2012, 07:17 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De transfer van Matias Suarez naar CSKA Moskou is meer een soap dan een episode. Het Nieuwsblad maakte een overzicht van de verschillende afleveringen.


Januari 2012: Suarez wordt aan Arsenal gelinkt. In Engeland gelden evenwel strikte regels voor spelers van buiten de Europese Unie. Suarez voldoet daar niet aan en mag de Premier League vergeten. Het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk biedt 12 miljoen euro, maar vangt bot.

Mei 2012: Aan een Argentijns radiostation zegt Suarez zelf dat Bayern München erg geïnteresseerd is. "Bayern is het meest concreet", aldus de aanvaller. Uiteindelijk blijft de interesse vaag.

Juli 2012: PSG biedt officieus 8 miljoen euro, ook dat wordt niets.

CSKA Moskou: is uiteindelijk de enige club die aan de vraagprijs van Anderlecht kan voldoen. De Russen zouden 16 miljoen euro betalen, waarvan 11 naar paars-wit zou gaan. De rest wordt verdeeld tussen de speler en allerlei managers.

Augustus 2012: Suarez wordt medisch afgetest door CSKA en moet bij Anderlecht blijven. Hij wordt geopereerd en revalideert in Argentinië.

Oktober 2012: CSKA blijft geïnteresseerd en komt na weken onderhandelen tot een nieuw akkoord met paars-wit. De Russen betalen in totaal 12 miljoen euro, waarvan Anderlecht er 8 ontvangt.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.