De Sutter: "Club grootste titelconcurrent"

WOENSDAG, 10 OKTOBER 2012, 10:30 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Door de mogelijke schorsing van Dieumerci Mbokani, lijkt Tom De Sutter de komende wedstrijden verzekerd van een basisplaats. "Dat zou ik ook denken", aldus de speler die onder Ariël Jacobs op een zijspoor was geraakt.


Zelf vond hij het natrappen van Mbokani ook niet kunnen: "Zelfs al krijg je dertig stampen per wedstrijd die niet gefloten worden, dan nog mag je zo niet reageren. Ik kon vroeger ook wel eens driftig reageren, maar nu ben ik zen. Of fatalistisch eerder. It’s part of the game."

Toch speelt De Sutter graag in combinatie met Mbokani: "Met z’n tweeën kunnen we enorm veel druk op de verdediging van de tegenstander zetten. Ik neem een deel van zijn verdedigende taken over, ik zak wat vaker terug naar het middenveld, zodat hij frisser voor doel is. Ik ben wel iets vermoeider als ik voor doel kom, maar Dieu zit dan nog zo fris als een hoentje."

De speler ziet Club als voornaamste concurrent voor de titel: "Zij zullen er dicht bij zijn. Al mogen we ook Racing Genk niet uit het oog verliezen."

En Gent? "Gent is een rare ploeg. Soms zie je ze spelen en denk je dat ze alles hebben om mee te doen voor de titel en soms bakken ze er dan weer helemaal niets van. Er heerst daar een soort constante opeenvolging van ups en downs."

Bron: Sportmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.