"Gelijkspel is héél groot succes voor België"

VRIJDAG, 12 OKTOBER 2012, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn zoektocht naar een ticket voor het WK 2014 speelt België vanavond tegen Servië. Bij de Serviërs is Milan Jovanovic echter niet opgeroepen. "Ik ben nochtans uitstekend in vorm, maar de bondscoach kiest voor jonge spelers."


"Officieel ben ik nog beschikbaar voor de nationale ploeg, maar als mijn interlandcarrière voorbij is, dan is dat niet mijn beslissing", aldus Jovanovic in Het Nieuwsblad. "Ik begrijp dat de coach voor de jeugd kiest. Het doel is eigenlijk om het EK in 2016 te bereiken. Maar Servië kan zich ondertussen plaatsen voor het komende WK."

Van de voorbije 27 kwalificatiewedstrijden voor een groot toernooi in eigen huis verloor Servië er slechts één. België wacht dus een loodzware avond. "Voor mij is Servië favoriet. Als België er al in slaagt om gelijk te spelen, is dat een enorm succes.(met nadruk) Geen succes, een héél groot succes."

"Sclessin maal vijf"

Jovanovic waarschuwt de Belgen ook voor het publiek in het Marakana-Stadion. "Ben je er al eens geweest? Dat is Sclessin maal vijf. De grootste heksenketel in Europa, te vergelijken met Zuid-Amerikaanse toestanden. 50.000 fans die 90 minuten zingen met schitterende spandoeken. Top."

Ook het elftal is niet te onderschatten. "De verdediging is van topniveau: Kolarov van Manchester City, Ivanovic van Chelsea, Subotic van Dortmund. Servië is vergelijkbaar met België van een paar jaar geleden. Er is veel potentieel, maar het vraagt nog bevestiging."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.