"Spelers helpen met dagelijkse probleempjes"

VRIJDAG, 12 OKTOBER 2012, 15:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op 1 oktober volgde Robert Steeman Peter Smeets op als hoofd van de sociale dienst van Anderlecht. Steeman heeft een duidelijk doel voor ogen: "Voortaan moet iedere speler zich binnen de zes weken helemaal thuis voelen."


Smeets had het bestuur te kennen gegeven meer veldwerk te willen doen en stort zich nu volledig op het Purple Talents Project. Steeman werd aangesteld als zijn opvolger. Tot dan was deze secretaris van de scoutingscel. "Ik was geflatteerd toen mijnheer Van Holsbeeck mij die nieuwe job voorstelde. Ik beschouw het als een promotie", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Dat het bestuur aan Steeman, die 15 jaar geleden bij Anderlecht begon als jeugdscout, dacht, is geen toeval. "Ik deed aan spelersbegeleiding nog voor er een sociale dienst was op Anderlecht", zegt hij. "Peter Ressel vroeg me destijds om me persoonlijk over jonge, buitenlandse spelers te ontfermen. Ik zorgde toen voor de persoonlijke begeleiding van jongens als McDonald, Guerk, Hellings en Calincov."

"Bestuur mag geen problemen hebben met spelers"

Onder Smeets werd de sociale cel stevig uitgebouwd. Steeman wil dit verder perfectioneren en heeft duidelijk voor ogen waar hij naartoe wil. "Ik wil ervoor zorgen dat het bestuur geen problemen heeft met zijn spelers. Al die kleine en grote beslommeringen van de spelers en hun familie wil ik ver van het bureau van Herman Van Holsbeeck houden."

"De kroonluchter van Iakovenko, de school en de crèche voor de kinderen van Jovanovic: de sociale dienst maakt er werk van zonder dat men de directie daarmee moet lastigvallen. En dus heb ik me ook een duidelijke doelstelling vooropgesteld. Binnen de zes weken moet iedere speler zich helemaal thuisvoelen op Anderlecht."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.