Rellen bij voetbalwedstrijd Senegal

ZONDAG, 14 OKTOBER 2012, 17:54 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De terugwedstrijd van de barrages voor deelname aan de Africa Cup 2013 tussen Senegal en Ivoorkust is gisteren definitief gestaakt na incidenten met supporters. Anderlecht-speler Kouyaté was voor Senegal geselecteerd.


Aanleiding voor de rellen was een strafschop die Didier Drogba mocht nemen voor Ivoorkust. Het stond toen 1 - 0 voor Ivoorkust. Een Senegalese supporter kwam het veld op, maar kon nog worden weggehouden bij Drogba. Toen de strafschop erin ging, stichtten Senegalese voetbalfans brand op de tribunes en gooiden rommel op het veld. De Senegalezen gingen Ivoriaanse supporters te lijf.

De wedstrijd werd stilgelegd en de twee elftallen werden midden op het veld in veiligheid gebracht. Ook tientallen Ivorianen zochten daar hun toevlucht. Ze werden er deels met auto's weggehaald. Ook bracht de politie mensen weg onder bescherming van schilden. De politie vuurde traangasgranaten af.

Na zo'n drie kwartier werd besloten de wedstrijd definitief te staken. Er waren toen 76 minuten gespeeld. Met de uitslag van dat moment zou Senegal zijn uitgeschakeld in de strijd om kwalificatie voor de Afrika Cup.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.