Kapitein Heylen blij met punt tegen FC Barcelona

ZONDAG, 14 OKTOBER 2012, 18:00 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Méér dan 8000 man was woensdagavond afgezakt naar het Astridpark om de beloften van Anderlecht aan het werk te zien tegen die van Barcelona. Anderlecht behaalde een mooi en verdiend punt. Ook Heylen was zeer tevreden met dat punt.


Wat vond je zelf van de wedstrijd tegen Barcelona?
Ik vond het een zeer goede match. We zijn er allemaal vol voor gegaan. De coach heeft ons opgedragen dat we goed in blok moesten spelen. Barcelona heeft ons soms weggetikt, maar wij stelden ons goed op en ze geraakten er niet door. Dit was een goede manier om hun aan te pakken en we zijn dan ook heel blij met dat punt. We hebben onze trainingen aangepast aan Barcelona en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Wat is jullie ambitie in deze NextGen Series?
We doen voor de eerste keer mee, maar toch willen we zo ver mogelijk geraken. Alleszins willen we de volgende ronde halen. Het is jammer dat we thuis tegen Wolfsburg punten verloren, maar we stunten twee keer tegen Barcelona. Waarom kunnen we dan niet in Tottenham of in Wolfsburg gaan stunten? Er wachten ons nog moeilijke wedstrijden, dat is zeker.

Hoe was het om voor meer dan 8000 man te spelen?
Het was echt waar een prachtige ervaring. De spelersgroep apprecieerde enorm de steun van het publiek. Door de aanmoedigingen van de supporters speelden we ook beter. De supporters geloofden echt in ons en dat deed deugd. Hopelijk komen ze de volgende thuiswedstrijden ons ook aanmoedigen.

Maakten de ervaring van Massimo Bruno en Dennis Praet een verschil?
Ja absoluut. Met hen in de ploeg kan je het verschil maken. Zijn kunnen, door hun ervaringen in het A-team, goed om met de druk. Ook hebben ze al vaak voor zoveel man gespeeld. Hun ervaring brengt ons ook hogerop.

Wie is jou grote voorbeeld?
Vincent Kompany is mijn grote voorbeeld! Hij is, net als ik, een centrale verdediger, kapitein en een leidersfiguur. Hij is iemand waar ik enorm naar opkijk. De uitstraling die hij heeft, spreekt met enorm aan. Ik kan me een klein beetje in hem herkennen en zal er alles aan doen om even goed te worden als hem.

Wat is je persoonlijke ambitie?
Ik zou heel graag carrière willen maken bij RSC Anderlecht. Maar ik besef dat dat heel moeilijk zal worden. Ik moet nog veel leren, maar ik zal er ontzettend hard voor werken. Ik hoop wel binnenkort af en toe eens van de A-kern te proeven…

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.