"Jova en Dieu maken te weinig het verschil"

ZONDAG, 14 OKTOBER 2012, 18:01 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom is niet tevreden met zijn vedetten. Volgens de Nederlander maken Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani nog te weinig het verschil. Ook de andere spelers moeten het ontgelden.


De laatste twee wedstrijden werden verloren en onder John van den Brom leed Anderlecht al te vaak puntenverlies. Na tien speeldagen telt de landskampioen slechts negentien punten. Ook de hevige reacties van de fans in Standard-Anderlecht hebben hem verrast. Zijn spelers konden daar moeilijk mee om gaan. "Je zag het meeste agressie bij Marcin Wasilewski en dat is een wisselspeler", begint van den Brom in Het Laatste Nieuws. "Als Jelle (Van Damme, nvdr) zo'n schop gaat uitdelen aan Sacha (Iakovenko, nvdr) en hij verdient rood, dan moet je als team bovenop die ref zitten, vind je niet?"

Van den Brom verwijt zijn ploeg ook dat ze niet aan zelfcorrectie hebben gedaan in de topper. "Lukie (Biglia, nvdr) had dat kunnen doen, want hij heeft de intelligentie", vindt de Nederlander. "Ik ben een coach die gewend is te overleggen met zijn aanvoerder. Lucas heeft daar moeite mee. Kom op man, denk eens mee!" Ook een gebrek aan killers in zijn elftal stoort van den Brom. "In Lierse staan we 0-1 voor wanneer Jovanovic alleen voor de doelman komt en een stiftje probeert. Daar word ik godverdomme ziek van! Ik mis de 'geilheid' om een goal te maken. We willen het allemaal te mooi doen."

Ook Dieumerci Mbokani moet het ontgelden. "Hij maakt nog te weinig het verschil", vindt van den Brom. "Hij presteert goed als de ploeg goed draait. Maar als we niet goed spelen, zakt Dieu snel mee naar het niveau van de rest." Ook Jovanovic maakt in de ogen van de coach te weinig verschil. "Hij moet begrijpen dat de tijd voorbij is dat je alleen aan aanvallen kunt denken. Als er geen beterschap komt, zal Jova het moeilijk krijgen."

Dat Dennis Praet zo weinig in actie komt, vindt ook van den Brom erg jammer. "Daar baal ik zelf enorm van, maar Dennis is het slachtoffer van onze nieuwe veldbezetting met twee spitsen", verduidelijkt de coach. "Ik heb tijdens de voorbereiding nooit gedacht dat ik zo zou spelen: dat was geen optie. Jova was een pure linksbuiten, Dieu een echte spits. Alleen bij de rechtsbuiten zette ik een vraagteken - nu nog steeds. Biglia was een voetballende zes en met Kanu en Dennis zou ik twee offensieve middenvelders hebben. Klaar."

Praet zou wel op de plaats van Kanu kunnen spelen, maar volgens de ex-coach van Vitesse doet de Braziliaan het nog niet zo slecht. "Ik beweer niet dat hij super goed is, maar Kanu is wel het soort box-to-box speler dat heel nuttig voor ons is."

Bron: sport.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.