Peeters: "Ik zie positieve evolutie bij Kabasele"

WOENSDAG, 17 OKTOBER 2012, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De beloften van Anderlecht deden het vorige week prima tegen Barcelona. In Sport/Voetbalmagazine spreekt coach René Peeters vandaag over zijn jongens. "Michaël Heylen de volgende bij de A-kern? We moeten voorzichtig blijven he."


Met Massimo Bruno, Davy Roef en Dennis Praet speelden er drie jongens mee die de stap naar de A-kern al zetten. Waarnemers zagen tegen Barcelona een sterke Michaël Heylen en verwachten dat de centrale verdediger, die ook aanvoerder is, de volgende wordt.

"Het is gevaarlijk nu al namen naar voren te schuiven, maar Heylen is in de moeilijkste omstandigheden overeind gebleven", zegt Peeters. "Maar of hij dat stapje hoger zal kunnen zetten? Dat is ook voor ons altijd de moeilijkst te beantwoorden vraag. Ik zag die spits van Barcelona eerder tegen Tottenham en Wolfsburg aan het werk. Hij deed hen pijn. Tegen ons heb ik hem niet veel gezien."

Kabasele en Mbemba

Ook een vaste waarde bij de beloften van Anderlecht: Nathan Kabasele. De 18-jarige aanvaller kwam de voorbije jaren al enkele keren in actie bij het eerste elftal. Na een mislukte uitleenbeurt aan Westerlo hoopt Peeters hem opnieuw op niveau te krijgen. "Ik zie een positieve evolutie. Zijn ingesteldheid is veel beter dan vroeger."

Ook van Chancel Mbemba verwacht Anderlecht veel. Normaal gezien speelt hij centraal achteraan naast Heylen, maar tegen Barcelona was hij er niet bij omdat hij in Congo was voor interlandvoetbal. Mbemba is samen met Elis Koulibaly (Burkina Faso) en Oswal Alvarez (Colombia) overigens de enige in het buitenland gehaalde speler. De overige spelers in de 25-koppige selectie zijn Belg, of hier geboren. De meesten in de regio-Brussel.

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.