Nuytinck: "Interesse Van Gaal is compliment"

DONDERDAG, 18 OKTOBER 2012, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bram Nuytinck plaatste zich met Jong Orange voor het EK van volgend jaar. De verdediger staat intussen erg dicht bij de hoofdmacht van Nederland. "Dat Louis van Gaal me wilde oproepen, is leuk, maar het is nog niet zover."


"Ik zie het als een mooi compliment. Persoonlijk heb ik nog niets van hem gehoord", aldus Nuytinck, die beseft dat zijn niveau wel nog wat omhoog zal moeten indien hij echt aanspraak wil maken op een eerste selectie. "De beste Nuytinck hebben jullie nog niet gezien. Verdedigend lukt het al aardig, maar in de opbouw moet ik nog meer brengen."

Uiteindelijk koos Van Gaal voor Douglas van Twente omdat Nuytinck twee belangrijke partijen met de beloften moest spelen. "Maar daar heb ik geen spijt van. Ik wilde absoluut met Jong Oranje die matchen tegen Slovakije spelen. Dat is gelukt. We gaan naar het EK en ik vind dat we er met enige ambitie naartoe mogen gaan. We kunnen Europees kampioen worden."

En dat het A-elftal niet meer zo sterk is als twee jaar geleden, wil de fiere Nederlander ook niet gehoord hebben. "Nederland blijft een van de grootste voetbalnaties ter wereld. België is niet beter dan Nederland. België heeft een goed team, maar Nederland heeft nog steeds een van de beste teams van de wereld."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.