Nuytinck: "Denk liever niet meer aan Standard"

VRIJDAG, 19 OKTOBER 2012, 08:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt haalde Anderlecht met Bram Nuytinck een extra verdediger. De Nederlander veroverde meteen een basisplaats, maar weet dat hij nog een stuk beter moet doen. "De beste Nuytinck komt nog."


Met Juhasz en Wasilewski heeft Nuytinck achterin concurrentie van twee doorwinterde internationals. "Het is aan mij om goed te voetballen en ervoor te zorgen dat ik in de basis blijf", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik heb vertrouwen en voel me hier lekker. Verdedigend gaat het aardig, maar opbouwend moet ik nog meer voetballen en inschuiven op het middenveld."

"Jullie hebben de beste Nuytinck nog niet gezien. Ik heb al behoorlijk gespeeld, al was het tegen Standard niet goed, maar ik raak het hier steeds beter gewend en dan ga ik echt mezelf worden. De goede Nuytinck komt nog."

"Match op Standard had niets met voetballen te maken"

Na twee nederlagen, Europees tegen Malaga en in de competitie tegen Standard, moet Anderlecht zich vanavond tegen Waasland-Beveren herpakken. Vooral het duel op Sclessin heeft bij Nuytinck een wrang gevoel nagelaten. "Aan die match denk ik liever niet te veel meer. Het had niet veel met voetballen te maken."

"Met NEC heb ik een paar matchen tegen grote rivaal Vitesse gespeeld, en ik ben ook een paar keer naar Ajax-Feyenoord gaan kijken, maar spelen in een sfeer waar supporters zo tekeergaan, dat heb ik nog niet meegemaakt. Ik laat het liever achter me en kijk vooruit."

"Lieten laatste tijd teveel punten liggen"

Met een goede prestatie tegen Waasland-Beveren kan Anderlecht het duel met Standard achter zich laten. Wat weet Nuytinck over de neo-eersteklasser? "Niet veel", geeft hij toe, "alleen dat ze voorlaatste staan en nog niet zoveel punten hebben. Het wordt een belangrijke match waarin we drie punten moeten pakken. De laatste tijd lieten we te veel punten liggen en dat vind ik niet kunnen met onze kwaliteiten."

"Hoe dat komt, weet ik niet. Elke ploeg die we in de competitie ontmoeten zakt in. De ruimtes worden zeer klein en doordat zij inzakken, spelen we vooral op hun helft. Dat mag geen oorzaak zijn, we moeten altijd winnen. We hebben zo'n goed team."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.