Bruno: "Break gebruikt om echt te rusten"

VRIJDAG, 19 OKTOBER 2012, 09:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Massimo Bruno speelde afgelopen weekend niet met de Belgische beloften tegen Griekenland. Een bewuste keuze, zo blijkt. "Anderlecht en bondscoach Walem beslisten samen dat ik niet zou meedoen. Ik had echt nood aan rust."


Na een beslissende invalbeurt in de CL-barragematch tegen Limassol veroverde Bruno een basisplaats bij Anderlecht. Tegen Standard twee weken geleden zat hij echter opnieuw op de bank. "Ik zag het niet aankomen, maar ik voelde duidelijk de gevolgen van mijn druk seizoensbegin", vertelt Bruno vandaag in La Dernière Heure.

"Mijn lichaam is zulke snelle opvolging van inspanningen nog niet gewend. De coach vertelde me op voorhand dat ik tegen Standard op de bank zou starten. En hij zei ook dat ik maximaal moest profiteren van de dagen rust die we door de interlands kregen. Tussen donderdag en zondag hadden we vier dagen vrijaf."

Aanvankelijk was Bruno van plan om tijdens deze verlofdagen naar Ajaccio te trekken om zijn oud-ploegmaat Brandon Deville op te zoeken. "Ik wilde echt gaan, maar na een gesprek met mijn ouders heb ik beslist om dit niet te doen. Ik bracht het lang weekend door in het ouderlijk huis in Frameries. Ik kon er perfect uitrusten, zodat ik maandag opnieuw helemaal fit op training verscheen."

Door de blessure van Mbokani komt er vooraan een plaatsje vrij straks. "Ik hoop dat ik die kan innemen, maar ik ben niet de enige die wil spelen. Iedereen is erop gebrand om straks een goede prestatie neer te zetten en de nederlagen tegen Malaga en Standard achter ons te laten."

Bron: La Dernière Heure





anderlecht-online forum