Hoe Zenit bekampen? Een handleiding

MAANDAG, 22 OKTOBER 2012, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Woensdag speelt Anderlecht zijn volgende partij in de Champions League. Zenit Sint-Petersburg is de tegenstander. De Russische landskampioen is niet in grootse doen, maar blijft erg gevaarlijk. Hoe moet Anderlecht hen bekampen?


Het Nieuwsblad bekeek dit weekend de partij van Zenit tegen Ruban Krasnodar (1-0 winst). Vandaag komt het met vijf tips voor Anderlecht.

1. Voetbal erg compact

Zenit kon dit weekend niet al te veel kansen creëren tegen Kuban. De bezoekers speelden erg compact en sneden de doorsteekpasses van Shirokov, Bystrov en Zyryanov goed af. Twee jaar geleden in de Europa League scoorde spits Kerzhakov nog een hattrick in het Astridpark, nu moet zijn aanvoer afgesneden worden.

2. Laat Witsel niet oprukken

Als verdedigende middenvelder werd Axel Witsel pas gevaarlijk als er meer ruimte kwam en hij voor een snelle omschakeling kon zorgen. Paars-wit moet proberen om de Rode Duivel ver van het doel te houden, want anders wordt hij aartsgevaarlijk.

3. Dwing Hulk naar zijn rechtervoet

De Brusselse backs Gillet en Deschacht zullen een vette kluif hebben aan Hulk. De Braziliaan wisselt vaak van flank en eens hij begint te lopen met de bal pak je die nog moeilijk af. Hij zoekt meestal wel naar zijn goeie linker. Wie hem naar zijn rechtervoet dwingt, maakt meer kans.

4. Geef geen vrijtrappen weg aan de zestien

Hulk heeft wel een atoomschot. Tegen Kuban vuurde hij een vrije trap nipt naast, maar een schot binnen het kader kan dodelijk zijn. Anderlecht moet fouten op de rand van de zestien vermijden.

5. Doelman Malafeev lost veel

Bruno Alves was ook geschorst, maar tegenwoordig is Lombaerts de onbetwiste chef van de Zenit-defensie. De Belg hield stand, maar zijn collega's Criscito, Anyukov en Hubocan werden wel eens gedribbeld. Als het kon, schoot Kuban ook dikwijls op de goal. Doelman Malafeev loste meer dan eens de bal, maar de bezoekers waren niet alert genoeg voor de rebound. De Sutter en co. moeten dat wel zijn.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.