Van Holsbeeck: "Willen 4 op 6 tegen Zenit"

MAANDAG, 22 OKTOBER 2012, 17:09 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht vertrok vandaag richting Rusland voor de wedstrijd van woensdag in en tegen Zenit Sint-Petersburg. Herman Van Holsbeeck is realistisch: "Een punt pakken op Zenit zou een uitstekend resultaat zijn."


Na de 0 op 6 in de Champions League staat Zenit voorlopig laatst in groep C. Maar daar kan morgen verandering inkomen. Het moet dan wel winnen tegen Anderlecht, dat zonder Mbokani naar Rusland vertrokken is.

"Als wij onze ambitie willen waarmaken zullen wij minstens 2, liever 4 op 6 moeten halen tegen Zenit. We zullen bij die uitwedstrijd snel weten of ze nog in crisis zitten. De spelers van Zenit zullen zeker geprikkeld zijn om woensdag van ons te winnen", weet Van Holsbeeck.

"Als je als Zenit zijnde zo'n investeringen hebt gedaan, dan weet je dat de ambitie is om minstens die tweede ronde te halen. Ik denk dat de spelers wel opgepept zullen zijn. Anderzijds kunnen we enkel hopen dat de problemen die er bij Zenit zijn, die wij via de media vernomen hebben, nog enkele weken aanhouden."

Van Holsbeeck beseft dat de afwezigheid van Mbokani een aderlating is, maar hij ziet mogelijkheden. "De enige manier om dat op te lossen is een blok te vormen, en te vechten voor elke vierkante meter. Daarbij hebben we nog een doelman die in topvorm is. Een punt op Zenit zou een realistisch en goed resultaat zijn."

"We gaan een beetje in dezelfde context naar Zenit als we naar Milan vertrokken. Daar was het ook een beetje crisis, en Zenit staat toch ook onder druk. De enige oplossing is van de eerste tot de laatste minuut vol voor mekaar willen strijden."

De voorbereiding liep echter niet zoals je zou willen, door vele interlands, waardoor ook sterkhouder Mbokani uitviel. "Dat mag geen excuus zijn. Het was wel een verrassing dat Dennis Praet vrijdag (tegen Waasland-Beveren) op zo'n hoog niveau speelde. Als je zijn week bekijkt, zag je dat hij drie wedstrijden gespeeld had. Dat maakt deel uit van het moderne voetbal en is geen excuus om ons weg te steken achter een mogelijk slecht resultaat."

Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.