Musonda: "Koos voor carrière, niet voor geld"

DINSDAG, 23 OKTOBER 2012, 10:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Charly Musonda Jr. vertoeft momenteel in België om met de nationale U17 te spelen. In Het Nieuwsblad vertelt hij over zijn eerste maanden bij Chelsea en over zijn vertrek bij Anderlecht. "Ik heb ook veel voor hen gedaan."


Een schok was het, toen de familie Musonda en toptalent Charly Jr. deze zomer Anderlecht achterlieten en naar Chelsea trokken. Her en der werd gewag gemaakt dat de Musonda's kozen voor het geld, maar de jongste van het broedertrio ontkent dit met klem.

"Ik koos niet voor het geld. Misschien kon ik bij Anderlecht zelfs meer verdienen. Ik koos voor mijn carrière", aldus Charly Jr. "Bij Anderlecht kon ik geen progressie meer maken. Anderlecht wilde me al meteen met de eerste ploeg laten trainen. Ik wilde rustig groeien tussen goede spelers van mijn leeftijdscategorie."

De voorbije jaren deed Anderlecht veel voor de familie Musonda. Zo bood het vorig jaar broers Tika en Lamisha een profcontract en kreeg vader Charly een riante premie opdat zijn zoons zouden blijven. "Ik begrijp dat Anderlecht ontgoocheld dat we vertrokken. Zij hebben veel voor mij en mijn familie gedaan. Maar ik ook voor hen. En ze deden financieel een goede zaak. Het is in evenwicht."

"Terry had filmpjes van mij bekeken op internet"

Bij Chelsea speelt Musonda bij de -18-jarigen. Soms traint hij ook met de beloften of eerste ploeg mee. "Dat is echt indrukwekkend. Tussen al die wereldsterren die de Champions League wonnen. De eerste keer dat John Terry me zag, kwam hij naar me toe. Hij kende me. Hij had op internet zelfs al filmpjes van me gezien! Ik was dolblij toen hij dat vertelde."

Als 16-jarige is Musonda nog niet rijp voor het A-elftal, maar lang hoopt hij niet meer bij de jeugd te moeten vertoeven. "Volgend jaar wil ik bij de beloften spelen. Het doel is om binnen twee jaar met de eerste ploeg van Chelsea competitiematchen te kunnen spelen en er helemaal klaar voor te zijn. Maar daarvoor moet ik nog hard werken."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum