Reacties Witsel en Lombaerts

DONDERDAG, 25 OKTOBER 2012, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee Belgen mochten er gisteren toch juichen: Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. "We mogen blij zijn met deze zege, want anderlecht verdiende minstens een punt", vertelde Lombaerts na afloop. "Ik begrijp hun ontgoocheling."


"Het belangrijkste zijn voor ons de drie punten", aldus Lombaerts. "Ik wil het niet hebben over de manier waarop. We hadden geen overschot en waren te slordig in de passing. Anderlecht heeft hier een goeie wedstrijd gespeeld, ze gaven amper iets weg. We moeten nu ook naar Anderlecht gaan om daar te winnen."

Kort voor het einde claimde Sacha Iakovenko een strafschop na een contact met Lombaerts. "Het was een duel en er was wel contact, maar ik denk niet dat het een penalty was. Moest de scheidsrechter daarvoor gefloten hebben, dan zou dat toch een heel lichte penalty geweest zijn."

Witsel: "Praet is een goede speler"

"Dit was geen gemakkelijke overwinning", begon Axel Witsel zijn wedstrijdanalyse. "Wij hebben de match niet naar onze hand kunnen zetten zoals we dat eigenlijk wilden. Voor de rust kreeg Anderlecht zelfs twee grote kansen via Jovanovic en Gillet, maar gelukkig voor ons hebben ze daar niet van geprofiteerd."

Witsel kreeg als directe tegenstander Dennis Praet en had lof voor de Anderlecht-jongeling. "Ik had al van hem gehoord, maar kende hem eigenlijk niet zo goed", aldus Witsel. "Na deze match kan ik alleen maar zeggen dat Praet een goeie speler is. Hij beschikt over een goeie techniek en kan makkelijk een tegenstander uitschakelen. Volgens mij kan hij nog serieus groeien."

Veel contact met de spelers van Anderlecht had Witsel gisteren niet. "Alleen Gillet is me voor de match komen aanspreken en hij is ook na de match nog eens bij me geweest om te babbelen en me te feliciteren."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.