Biglia bij beste passers in Champions League

VRIJDAG, 26 OKTOBER 2012, 18:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad komt vandaag met enkele statistieken uit de eerste drie wedstrijden van de Champions League. Zo weet het dat Lucas Biglia tot de tien beste passers behoort. Anderzijds schoten maar twee clubs minder tussen de palen.


Samen met Dinamo Zagreb is Anderlecht de enige van de 32 deelnemers die nog niet wist te scoren. Met 12 doelpogingen tussen de palen doen trouwens enkel Arsenal en Cluj slechter. Woensdag verloor Anderlecht wel zijn laatste plaats in de balbezit-statistiek. Met amper 10 % balbezit deed Celtic tegen Barcelona slechter dan de 25 % van Anderlecht tegen Malaga.

Positief is wel dat Lucas Biglia tiende staat in het klassement van spelers met de meeste geslaagde passes. In drie wedstrijden wist hij 218 keer een medespeler aan te spelen. Barcelona-middenvelder Xavi spant weinig verrassend de kroon met 447 goede passes.

In de rubriek overtredingen valt Marcin Wasilewski op. Hij is één van de vier spelers die in drie wedstrijden drie gele kaarten pakte. Opmerkelijk hierbij is dat hij in totaal nog maar vijf fouten beging.

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum