"Gefluit doet me twijfelen aan toekomst hier"

ZATERDAG, 27 OKTOBER 2012, 16:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Onder John van den Brom is Kanu een onbetwiste titularis. De Nederlander is wild van Kanu's combinatie van fysiek en techniek. Toch heeft een deel van de fans het niet op hem begrepen. "Dat ze me soms uitfluiten, doet me pijn."


Begin 2012 leek het verhaal van Kanu bij Anderlecht ten einde. De Braziliaan had het verkorven bij Ariël Jacobs en enkel in Europese uitwedstrijden mocht hij soms opdraven. Tot hij tijdens de play-offs plots boven water kwam en Anderlecht kampioen maakte.

"Besnik Hasi heeft me toen opgevist", vertelt Kanu vandaag in Het Nieuwsblad. "Hij is met het bestuur gaan praten om aan te geven dat ik een tweede kans verdiende en dat ik nog belangrijk kon zijn voor de ploeg. Ik was al maanden keihard aan het trainen op mijn eentje, maar Jacobs bleef me maar negeren. Gelukkig geloofde manager Van Holsbeeck wel nog in mij."

"Van den Brom gaf me meteen enorme boost"

Jacobs werd deze zomer opgevolgd door John van den Brom en die gaf meteen aan volop te geloven in de Braziliaan. "Als een coach bij zijn aankomst direct zegt dat hij een speler zoals ik heel graag zijn ploeg heeft, dan geeft dat een enorme boost."

"Toen ik in mei hoorde dat Van den Brom echt in mij geloofde, heb ik een fysiektrainer gecontacteerd om mij te begeleiden tijdens mijn zomervakantie in Brazilië. Tijdens mijn vakantie trainde ik samen met hem op de velden van Palmeiras."

"Mijn relatie met de fans is complex"

Terwijl Kanu bij zijn coach in de bovenste schuif ligt, is dit bij de supporters niet zo. Ook dit seizoen wordt Kanu af en toe uitgefloten. "Mijn relatie met de fans is complex. Soms juichen ze mij toe zoals tijdens het kampioenenfeest vorig seizoen, maar na een goeie periode fluiten ze me weer uit zoals tegen Malaga."

"Ik besef wel dat ik niet de enige speler ben die het af en toe moet ontgelden, maar dat gefluit doet toch pijn. De supporters moeten toch ook beseffen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan de titel en de Champions League toen Anderlecht het moeilijk had. Ik leef nu als een echte prof en ik waardeer onze supporters, maar ze mogen me niet blijven uitfluiten. Als dat blijft duren, dan moet ik in januari misschien eens nadenken over mijn toekomst."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum