De Sutter: "Vermoeid na wedstrijd tegen Zenit"

MAANDAG, 29 OKTOBER 2012, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht komt de laatste weken erg moeilijk tot scoren en dan wordt onder meer Tom De Sutter met de vinger gewezen. Tegen Charleroi miste hij een opgelegde kans en werd prompt vervangen. "Ik had inderdaad moeten scoren."


"We moesten hier minstens met een punt naar huis zijn gegaan", aldus De Sutter na afloop. "Hoe langer ons doelpunt uitbleef, hoe meer vertrouwen die jongens kregen en hoe beter ze gingen voetballen. Want voetballen, dat kunnen die dribbelvaardige mannen van Charleroi wel."

De voorbije matchen toonde De Sutter zich ook zonder te scoren erg nuttig voor het team. Maar zaterdag was hij amper betrokken in het spel. "Ik voelde me echt vermoeid van de match op Zenit", verontschuldigt hij zich. "Ik weet het, het klinkt als een goedkoop excuus, maar het was ook zo. Ik ben de laatste twee seizoenen dan ook niet gewoon geweest om zo veel wedstrijden in zo'n korte tijd te spelen. Aan de rust heb ik de trainer aangegeven niet meer fris te zitten."

"Toch neemt het niet weg dat ik die kans in de tweede helft had moeten afmaken", aldus de aanvaller die hunkert naar een doelpunt. "Natuurlijk heeft een aanvaller goals nodig voor zijn vertrouwen, maar je mag er geen obsessie van maken, anders gaat het mis, zoals vandaag op die unieke kans. Rustig blijven, de frisheid en de juiste intuïtie terugvinden, daar komt het nu op neer."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.