De Sutter: "Sta er om te scoren"

WOENSDAG, 31 OKTOBER 2012, 10:32 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Met 2 goals kon Tom De Sutter gisteren alle frustratue van zich af voetballen. Na de wedstrijd was hij uiteraard tevreden. "Het is leuk voor mij, maar het belangrijkste is dat we hier op deze manier winnen", blijft hij nuchter.


Het was al van de wedstrijd op Zulte Waregem geleden (vier weken terug) dat Tom De Sutter gescoord had. "Ik weet niet hoe lang dat geleden is, maar ik wist dat het niet genoeg was."

"Ik sta in de spits om goals te maken, de ene week gaan ze er wel in en de andere week niet. De trainer had mij vertrouwen gegeven. Hij zei me: "Tom, als je voor de goal komt, gewoon vertrouwen, en met overtuiging op doel trappen".

Gent was gisteren een zwakke tegenstanderd, maar volgens De Sutter is dat mede de verdienste van Anderlecht. "Ik denk dat dat ergens ook onze verdienste is, omdat wij de bal goed lieten rond gaan. Zij stonden ook vrij hoog, zonder veel druk op ons in balbezit, dan komt je makkelijk in de rug van de verdediging."

Hoe Anderlecht na de knullige nederlaag op Charleroi vanavond de vloegt veegt met Gent kan De Sutter ook niet verklaren. "Ik denk dat het met frisheid te maken heeft. We kwamen terug van een verre en zware verplaatsing, waar de weersomstandigheden ook erg slecht waren. En ook de play-offs zitten er voor iets tussen, die veranderen alles."

De druk ligt nu weer bij de tegenstanders om vanavond hun wedstrijd te winnen en mee op kop te blijven, maar zaterdag moet Anderlecht alweer naar KV Mechelen. "Zo is het hier altijd, je moet altijd winnen, en de matchen volgen elkaar snel op."

Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.