"Teveel ambitie om hier hele carrière te blijven"

ZATERDAG, 10 NOVEMBER 2012, 20:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn schouderoperatie duurde het even voor Lucas Biglia zijn niveau weer bereikt had, maar nu is hij opnieuw de patron van Anderlecht. Vandaag geeft hij een uitgebreid interview in Het Nieuwsblad. We selecteerden enkele quotes.


"Meer aangever dan afwerker"

Het interview begint met een verwijzing naar het akkefietje dat Biglia onlangs had met een journalist van La Dernière Heure. "Ik heb ondertussen een gesprek van man tot man gehad met die bewuste journalist. De zaak is verteerd. Ik ben weer vriendelijk", zo lacht Biglia.

Aanleiding van het akkefietje was kritiek op de vrije trappen en corners van Biglia. "Ik weet dat ze niet altijd goed gegeven zijn, maar vorig jaar was het gemakkelijker met een kopspecialist als Juhasz. Nu moet ik andere spelers proberen te bereiken en dat mislukt al eens. Sinds mijn schouderoperatie neem ik dikwijls ook onbewust een andere lichaamshouding aan en dat heeft een invloed op mijn traptechniek", legt Biglia uit.

Ook zijn beperkt aantal doelpunten is soms bron van kritiek. "Ik zou ook veel liever elk seizoen zeven goals maken, maar dat is mijn spel niet. Ook bij de jeugd was ik nooit een goalgetter. Ik ben meer een aangever dan een afwerker. Tegen Zenit stootte ik ook één keer door in de zestien, maar in plaats van te trappen legde ik de bal achteruit. Dat zit gewoon in mij."

"Klaar om te vertrekken bij interessant bod"

Tegen Zenit liet Biglia zien een transfer waard te zijn. Binnenkort komt er een nieuwe transferperiode. Wat verwacht Biglia? "We zullen wel zien. Met mijn hoofd zit ik nu helemaal bij Anderlecht, maar bij een interessant bod ben ik klaar om te vertrekken. Mijn manager komt volgende week naar Brussel om te praten, maar zoals jullie weten staat er een vaste transferprijs in mijn contract."

"Die bedraagt acht miljoen euro en in deze crisistijden is dat erg veel. Deze zomer was er een Engelse ploeg die bereid was om mij over te nemen voor een mooi bedrag, maar Anderlecht wilde niets afdoen van mijn prijs."

"Zeg niet neen tegen Rusland"

Ook een transfer naar Rusland, zoals Matias Suarez, ziet Biglia best zitten. "Ik zeg niet zomaar neen. Ik weet van Matias dat CSKA Moskou niet zijn droomclub is, maar het is wel een goeie stap in zijn carrière. Ik ben ervan overtuigd dat hij in Rusland een dik jaar zal schitteren en dan naar een echt grote competitie getransfereerd zal worden."

"Een hele carrière bij Anderlecht zoals Deschacht? Daarvoor heb ik nog te veel ambitie. Als ik vertrek, zal dat wel emotioneel zijn, maar later wil ik wel naar Anderlecht terugkeren. België is mijn tweede vaderland."

"Van den Brom vraagt mijn mening en luistert"

Zoals veel van zijn ploegmaats is ook Biglia laaiend enthousiast over John van den Brom en diens manier van werken. "Hij is een grote trainer die het voetbal heel goed snapt. Hij vormt een perfect duo met Besnik Hasi, die de Belgische competitie door en door kent. Van den Brom is een pak opener dan Ariël Jacobs. Hij vraagt echt mijn mening en luistert naar ons. Ariël deed meer zijn eigen gedacht."

Van den Brom gaf al aan Biglia te beschouwen als de coach tussen de lijnen. Hij wil ook graag veel met zijn aanvoerder discussiëren over de manier van spelen. "Ja, maar hij spreekt alleen Nederlands en Engels en ik Spaans en Frans. Daarom moet Hasi meestal vertalen. Zo'n open communicatie was voor mij ook een grote aanpassing. In het begin was ik zelfs bang dat de coach boos zou worden als ik zomaar mijn mening gaf. Maar hij heeft gelijk dat ik als aanvoerder meer verantwoordelijkheid moet pakken."

"In Argentinië wordt matcht gestaakt bij vuurpijlen op veld

"Op Standard heb ik als kapitein ook mijn plicht niet vervuld", gaat Biglia verder en hij verwijst naar het vuurwerkincident. "Als dat in Argentinië gebeurt, wordt de match afgefloten en verliest de ploeg met de revolterende supporters. Toen de Standard-fans het veld een tweede keer bestookten met vuurpijlen had ik mijn ploegmaats definitief naar de kleedkamer moeten meenemen en moeten weigeren om verder te spelen."

"Ik heb spijt dat ik dat niet heb gedaan. Proto had mij nochtans gezegd dat hij bang was dat zo'n pijl tegen zijn hoofd terecht zou komen. Als aanvoerder weet ik wel wat er leeft binnen het team."

"Echte vrienden hoor ik dagelijks. Frutos? Tja"

Een tijdje geleden bekloeg Nicolas Frutos zich dat hij Lucas Biglia niet meer hoort. Biglia geeft dit toe, maar pleit onschuldig. "Kijk, met mijn echte kameraden bel en sms ik dagelijks, maar in het leven heb je niet veel echte vrienden. Ja, Nicolas Pareja hoor ik nog geregeld en met Matias Suarez zal ik ook altijd contact blijven hebben, maar dat geldt niet voor Frutos. De oorzaak moet je aan hem vragen. Of hij na een ruzie geen vriend meer is? Ik sta recht in mijn schoenen. Ik weet waar bepaalde mensen voor staan."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.