Anderlecht speelt gelijk tegen Lierse

VRIJDAG, 18 FEBRUARI 2005, 22:36 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft op het nippertje een tweede nederlaag vermeden. Het speelde 1-1 gelijk bij Lierse, maar het verloor Aruna door een domme rode kaart.

Het eerste schot van Lierse was meteen raak: een trap van Fassotte week af op de knie van Traore en Van Steenberghe was geklopt. Anderlecht nam de match in handen en kreeg kansen. Een penalty kreeg het niet, toen Aruna werd gepakt door keeper Van der Straeten. Even voor de rust kookten de potjes aan beide kanten over en scheidsrechter Vervecken suste de gemoederen met gele kaarten voor Baseggio en Milenkovic.

Na de pauze bombardeerde Anderlecht Van der Straeten keer op keer, maar die ontpopte zich tot man van de match.
Gemiste kansen van Jestrovic, Wilhelmsson en Iachtchouk dreven paars-wit stilaan tot wanhoop. Toen Aruna voor een lichte tik tegen Milenkovic rood kreeg nam de Brusselse frustratie nog toe.
Zo-ook toen Smet aan een 2e gele kaart ontsnapte na opzettelijk handspel. Even later veroorzaakte Smet een (lichte) penalty, maar Jestrovic knalde over. Even later opnieuw een (terechte) penalty. Jestrovic trapte, tegen Vercauterens wil in, maar scoorde wel.

UITSLAG: 1-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 15' Traore 1-0 (own), 87' Jestrovic 1-1 (pen)

Lierse: Van der Straeten, Fassotte, Smet, Nikolovski, Tohoua, Delorge, Milenkovic (83' De Roeck), Imschoot, Thompson, Mitu, Raeymaeckers (68' Solari)

Anderlecht: Van Steenberghe, Traore (72' Mpenza), Tihinen, Kompany, Deschacht, Wilhelmsson, Vanderhaeghe, Zetterberg, Baseggio (64' Iachtchouk), Aruna, Jestrovic (90' De Man)

Rode kaart: 59' Aruna (slag)
Aftrap: 20.30u
Ref: Vervecken