Mbokani nekt Kortrijk pas in slotminuut

ZONDAG, 18 NOVEMBER 2012, 21:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een doelpunt vlak voor tijd heeft Dieumerci Mbokani Anderlecht alsnog de zege bezorgd tegen KV Kortrijk. Een hele match beet het zijn tanden stuk op een stug Kortrijk en bovendien miste paars-wit opnieuw een strafschop.


John van den Brom koos voor dezelfde elf die vorige week Club Brugge een pandoering gaven. De opnieuw fitte Deschacht werd in de basis verwacht, maar zat uiteindelijk zelfs niet op de bank. Bij Kortrijk mocht Anderlecht-huurling Chavarria niet meedoen.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Nuytinck verslikte zich in de bal en Nfor gaat er met het leer van door. De Nederlander verovert hem terug, maar hier zat toch een penalty-geurtje aan. Anderlecht lijkt intussen een snipperdagje te nemen. Pas acht minuten voor de pauze krijgt het een eerst grote kans, maar doelman Keet redt het schot van Bruno. Wat later doet hij dit ook met een trap van Praet.

Drie minuten voor de rust krijgt Anderlecht de kans om alsnog met een voorsprong te gaan rusten. Mbokani trapt de bal tegen de arm van Reynaud en de Nederlandse scheidsrechter Van Boekel legt het leer op de stip. Zoals al zo vaak dit seizoen gaat ook deze verloren. Biglia, die zijn tweehonderdste match in eerste klasse speelde, trapt binnen het bereik van doelman Keet.

Na de pauze komt Anderlecht scherper uit de kleedkamer en Nuytinck is al snel twee keer dicht bij een doelpunt. Anderlecht monopoliseert de bal, maar een stug Kortrijk geeft weinig openingen weg. De bezoekers zijn ook niet te beroerd om een fout te maken, wat leidt tot een resem gele kaarten.

Een kwartier voor tijd gooit Van den Brom met Iakovenko en De Sutter twee frisse aanvallers in de strijd. Dit leidt tot kansen voor Kouyaté, Kljestan en Nuytinck, maar het is Mbokani die paars-wit opgelucht doet ademhalen.

Score: 1-0
Goal(s): 90' Mbokani 1-0

Anderlecht:Proto, Gillet, Nuytinck, Kouyate, Safari, Bruno (75' Iakovenko), Biglia, Kljestan, Praet (76' De Sutter), Jovanovic, Mbokani
KV Kortrijk:Keet, Martin, Reynaud, Zukanovic, Mulemo, Capon, De Mets, N'diaye, Dejaegere (68' Wijns), Oussalah (83' Lamghain), Nfor (92' Depuis)

Geel: 42' Reynaud, 58' N'diaye, 66' De Mets, 71' Oussalah', 72' Nfor, 72' Keet, 73' Jovanovic, 79' Mulemo
Rood: Geen

Scheidsrechter: Pol van Boekel (Ned)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadioin