Anderlecht op het nippertje voorbij Cercle

ZATERDAG, 1 DECEMBER 2012, 23:43 - Motivee

Anderlecht zet zijn goede reeks in de competitie verder, met een overwinning tegen Cercle Brugge. Anderlecht speelde een makke wedstrijd en kon de overwinning pas in de 90e minuut veilig stellen. Het miste alweer een strafschop.

Anderlecht kwam voor de rust op achterstand toen Bakenga alleen voor het doel van Proto kwam. Hij lobde de paars-witte doelman: 0-1.

Na de rust probeerde Anderlecht meer druk te zetten, maar er werden amper kansen gecreëerd. Mbokani, die eigenlijk buitenspel stond, werd neergehaald in de 16 en Anderlecht kreeg een penalty. Lucas Biglia zette zich achter de pal en schoot hard rechtdoor: 1-1.

Anderlecht probeerde te voetballen en Cercle, dat goed georganiseerd stond, loerde op de counter. Net voor de 90 minuten omwaren werd Mbokani alweer neergehaald in de box. Ref Dierick floot meteen penalty, dus de kopbalgoal van Gillet ging niet door.

Alweer Biglia ging achter de bal staan. Hij koos dit keer wel een hoek, maar die had ook doelman Verbist in gedachten. Vargas scoorde in de rebound zijn eerste van het seizoen.

Anderlecht staat nu 6 punten voor op de tweede in de stand, Zulte Waregem, en al 11 punten op grote rivaal Club Brugge.