Biglia wil transfer forceren door afwezigheid

MAANDAG, 7 JANUARI 2013, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia lijkt zijn laatste partij voor Anderlecht gespeeld te hebben. Door weg te blijven van de winterstage wil hij zijn club dwingen zijn transfersom te laten zakken. Herman Van Holsbeeck kreeg hem gisteren aan de telefoon.


Verbazing alom toen Ronald Vargas zaterdagavond als enige uit het vliegtuig dat van Zuid-Amerika kwam afstapte. Ook Biglia moest hier opzitten. Niemand binnen de club wist wat er aan de hand was. Dit terwijl Biglia nochtans bekend staat om zijn grote werkethiek. Zelfs Matias Suarez, die van alle spelers het dicht bij Biglia staat, wist van niks.

Pas gisterennamiddag omstreeks 14 uur slaagde Herman Van Holsbeeck, die nog in België vertoeft, erin om Biglia vast te krijgen. Diens manager Enzo Montepaone zette Anderlecht meteen het mes op de keel. Hij waarschuwde Van Holsbeeck dat dit er al even zat aan te komen en dat Anderlecht duidelijk moet maken wat het met Biglia wil.

Transfersom laten zakken

Door afwezig te blijven willen Biglia en Montepaone Anderlecht onder druk zetten om af te stappen van de contractueel vastgelegde tranfersom van 8 miljoen euro. Volgens Gazet van Antwerpen onderhandelt Biglia in Argentinië met twee clubs, maar namen noemt het niet.

Fiorentina is meer dan waarschijnlijk één van deze twee. 8 miljoen euro is voor hen te veel, maar als dit bedrag zou zakken tot 6 of 4 miljoen, zet dit de deur voor een transfer wagewijd open. Ook de namen van AC Milan, Wolfsburg en Newcastle vallen.

Aruna Dindane

En zo zit Anderlecht met een serieus probleem. Herman Van Holsbeeck is de story rond Aruna Dindane uit 2004 nog niet vergeten. Ook de Ivoriaan had toen zijn zinnen gezet op een transfer, maar omdat geen enkele club de gevraagde som wilde betalen, bleef hij. Hij trapte toen echter geen deuk meer in een pakje boter.

Van Holsbeeck en trainer John van den Brom willen voorlopig niet reageren op de heisa rond Biglia. Maar verschillende reacties uit het Anderlecht-kamp duiden op een grote ontgoocheling in de aanvoerder. De kans dat de plooien nog gladgestreken worden en Biglia ooit nog het Anderlecht-shirt zal dragen, lijken klein. Zijn uitgebreide groet aan het publiek na de partij tegen Lierse, zou dus toch een afscheidsrondje kunnen zijn geweest.

De rol van manager Montepaone

In heel deze transferstory valt de rol van manager Montepaone niet te onderschatten, zo weet Het Laatste Nieuws. Hij begeleidt Biglia al van jongsaf en wist een speciale band te creëren met de familie. Zo leende hij hen ooit geld. Bovendien is Biglia de enige speler die Montepaone in zijn portefeuille heeft en wil hij eindelijk eens langs de kassa passeren na een transfer.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.